צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!

שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו

ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
‫*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון‬
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.‬
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤ חבר באתר
¤ מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
פוליסה מסולקת -עלויות ניהול
איתן
12.07.16 15:14
שלום רב
אני מחזיק 2 פוליסות שנוצרו בתחילת שנות ה- 90 וסולקו ב- 2003 . אני בן 62 .רוב /כל הסכומים בפוליסות פטורים בפדיון ממס . הקצבה מחושבת לפי מקדם מובטח 157 בפוליסה של הפניקס שגם גובה דמי ניהול קבועים ומשתנים וגם הוצאות ניהול השקעות ונוספות כך שתחת שמות שונים היא גובה בממוצע ככמעט 30% מהתשואה (כ1.5%מסהכ הפוליסה).
פוליסה נוספת בתשואה מובטחת של 3% ,ללא דמי ניהול ומקדם מובטח 145 מנוהלת במנורה מבטחים כאשר גם הם גובים כמעט 30% מהתשואה המובטחת תחת השם "הוצאות ניהול השקעות " כלומר כמעט 1% מסהכ הסכומים בפוליסה. כלומר - התשואה נטו היא 2 במקום 3 ,במקרה הטוב.
תודה שאתה נמצא קורא עד פה . ולהלן השאלות
1- בתנאי הפוליסה המקורית נוסחאת חישוב התשואה הנצברת נטו אינה כוללת הפחתה בגין הוצאות ניהול השקעות ואו דמי גורם פוליסה ואו כל שם אחר שמביא להפחתה הרווח /התשואה של הלקוח - לבד מהפחת /תשלום דמי ניהול שמוגדרים ב-% ברור ומוסכם .
האם וכיצד אני יכול לתבוע מהם החזר ראטרו אקטיבי צמוד + רבית על גביה עודפת שלא הוגדרה כלל /הוגדרה והוצגה בנוסחה ובמפורש ובמדויק ואו שהוסכמה באופן מפורש ומדויק מראש .?
2-בהנחה שהפוליסה נשארת לקיצבה - האם הרבית /התשואה שנצברת לאורך תקופת תשלום הקצבה- מצטרפת לסכום הכולל ובכך מגדילה את הקצבה או התקופה?
3- בתנאי הנשך הללו של גבית עמלות /סכומים עצומים תחת שמות ותנאים ביחד עם תשואות נמוכות - האם עדיף יותר להוציא את הכסף מהביטוח ולהעביר לקופת גמל עם דמי ניהול נמוכים יותר ותשואות ממוצעות גבוהות יותר (בהנחה שהכספים ימשיכו עוד 5 שנים להתנהל ללא משיכת קצבה ולאחר מכן עם קיצבה לאורך 10-15 שנה .)

* כל השאלות - מתוך התרשמות לגבי המקצועיות שהנכם מיצגים
ומכיוון שהנושאים הנ"ל נוגעים בכיסם ועינינם של רבים

שוב תודה רבה

איתן
תגובה
RE: פוליסה מסולקת -עלויות ניהול
14.07.16 10:58
היי איתן.. באמת שאלה מתישה.
והתשובה: אתה למעשה שבוי ביד חברת הביטוח המקדמים שיש לך מעולים ולא תקבל בשום מקום אחר. יש לך פוליסות ישנות וטובות שאסור לגעת בהן בשום מקרה.
לגבי דמי הניהול תתחיל שלב שלב- פנה לסוכן שיוריד את דמי הניהול הוא יכול אבל לא בטוח שירצה(יגיד שאי אפשר בגלל חברת הביטוח- "זה לא אני זה הם") היה ויש צורך תחליף סוכן והוא יוריד לך את דמי הניהול. לגבי תוספת ניהול השקעות שאושרה ע"י המפקחת על הביטוח- אין מה לעשות.
התשואה אכן מצטרפת לסכום הכולל ומגדילה את הקצבה.
3. בשום אופן לא לעבור לקופה אחרת אל תתפתה לדמי ניהול נמוכים או תשואת עבר גבוהה יותר. יש לך מוצר מצויין שעולה כסף - ככה אתה צריך לראות את המצב. לידיעתך היו פוליסות שדמי הניהול הם 13% מפרמיה ואחוז וחצי מצבירה.. אז מצבך לא גרוע כל כך..
תגובה
RE: פוליסה מסולקת -עלויות ניהול
איתן
19.07.16 22:36
תודה
תגובה