צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!

שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו

ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
‫*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון‬
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.‬
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤ חבר באתר
¤ מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
פנסיה לעוזרת בית
דפנה
02.05.16 21:49
עוזרת הבית שלנו התפטרה מהיום להיום ורק בדיעבד נודע לנו כי עלינו לשלם פנסיה. ראיתי שאפשר להפקיד את הכסף רטרואקטיבי וכך נעשה. השאלה היא, מה עלינו לעשות עם החלק שלה שמן הסתם לא נוכה מהמשכורת שלה? שאלה נוספת, במידה והיא זו שהתפטרה, הרי אינה זכאית לקבל פיצויים, האם החלק היחסי שנועד לפיצויים, עדיין צריך להיות מופקד לקרן הפנסיה שלה? האם הכסף הזה אמור לחזור אלינו באיזשהו אופן? המון תודה!!
תגובה
RE: פנסיה לעוזרת בית
זיו
03.05.16 11:51
1. אפשר להפקיד רטרו ותעשי זאת מיידית
72% מהפיצויים כלומר 6% מהשכר חייב להיות מופקד גם אם העובדת התפטרה ו. הפיצויים שייכים לעובדת בכל מקרה (אלא אם בית משפט שלל לה פיצויים) ההפקדה לא תחזור אלייך בשום מקרה.
החלק היחסי של העובדת- יש לנכות מהשכר האחרון
במידה והעובדת לא מוכנה לשלם יש אפשרויות אחרות כגון להקטין את השכר המבוטח.
יש להתחיל הפקדה לאחר חצי שנה.
להבא: תקפידי על תשלום פנסיית חובה, בתי משפט רואים בעיין מאוד ביקורתית מעסיקים שמפרים את חוק פנסיית חובה
אם העובדת היתה נכנסת לאובדן כושר או מתה, בית משפט היה הופך אותך לחברת הביטוח והיית צריכה לשלם ליורשים או לעובדת את כל מה שקרן הפנסיה היתה צריכה לשלם.
תגובה
דפנה
03.05.16 14:45
תודה על התשובה המפורטת (והמפחידה..)
אין לי בעיה להפקיד את החלק שלנו שעומד כרגע על כמעט 8,000 ש"ח אבל העובדת חייבת לשלם גם היא 3,500 ש"ח (מדובר על שנה ו -4 חודשי עבודה), ואין לי איך להוריד לה את הסכום כיוון שכל התשלומים שהגיעו לה (כולל דמי הבראה) כבר שולמו לה.
אציין שאין לי שום כוונה לעבור על החוק, וחוסר תשלום הפנסיה נעשה מתוך חוסר ידיעה מוחלט (אני עצמי עובדת כשכירה במקום עבודה מזה שנה וחצי ולא מקבלת פנסיה ולא תארתי לעצמי שגוף גדול כמו זה שאני מועסקת אצלו, יעבור על החוק).
בקיצור, מה עלי לעשות עם החלק שלה, והאם אוכל להפקיד רק את חלקי ושזה יחשב "חוקי"?
תודה!
תגובה
זיו
08.05.16 12:43
תקטיני את השכר ככה שכביכול ה8000 ש"ח יכסה גם את החלק שלך וגם של העובדת. ממילא את משחררת הכל לטובת העובדת
תגובה