דף הבית
צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!
שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
רוצה לחסוך עכשיו!
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו
ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
קרן פנסיה
ביטוח מנהלים
קופת גמל
קרן השתלמות
*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק
פורומים
פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי
פורום ייעוץ פרישה לפנסיה
לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤
חבר באתר
¤
מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
סגירת ביטוח מנהלים ונושא תשואה דמוגרפית
אובדת עצות
28.04.15
21:34
שלום רב,
זה תחום הכל כך מורכב ל"משתמש הפשוט" ומצד שני כל כך חשוב הזה,
ולכל סוכן או קרן יש את האינטרסים שלהם, לכן מאוד אשמח לסיוע:
* הסוכן הקודם שלי פתח לי ביטוח מנהלים ב-1.1.14 ואמר לי שזה יאפשר לי מקדם קצבה לכשאפרוש. מאז הבנתי שזה ממש לא כך ואולי זה היה יכול להיות משתלם אילו הוא היה פותח את זה לפני, אך בשנתיים האחרונות זה כבר ממש לא רלוונטי. האינטרס שלו היה כנראה לקבל דמי ניהול יותר גבוהים.
השאלה שלי היא האם כדאי לי לסגור את הפוליסה הזו ולהעביר את הכסף המועט שהצטבר בה לפוליסת הפנסיה הרגילה?
* כמו כן, אם יש לי ביטוח מנהלים שנפתח בשנת 2000 ובו יש 5,700 ₪, ומאז הוא לא היה פעיל למעלה מ-10 שנים. יש טעם להשאיר את הפוליסה הזו, או שגם במקרה זה עדיף לי להעביר את הכסף לפוליסת הפנסיה הרגילה? מה יותר ישתלם לי?
* בנוסף, יש לי הצעה של סוכן לדמי ניהול של 3% מההפקדה ו-0.25% מהצבירה בפניקס, ומנגד יש לי הצעה של סוכן ישיר של מגדל לדמי ניהול במגדל של 1.75% מההפקדה ו-0.2%. לכאורה ההצעה במגדל היא נפלאה, השאלה שלי האם זה באמת שחור על גבי לבן ועלי לחטוף את ההצעה במגדל?
שכן אמרו לי משהו על נושא של תשואה דמוגרפית שלילית וכך שזה גם מאוד משפיע על התשואות בקופה ואני רוצה לוודא שאני עושה החלטה נכונה.
* אני יודעת שזו שאלה מאוד כללית ותלויה במלא גורמים, אבל בכל זאת הייתי שמחה להבין מהי הקופה שמוגדרת כיום הכי משתלמת לחברים שלה מבחינת דמי ניהול לעומת תשואות?
תודה רבה!!!
תגובה
RE: סגירת ביטוח מנהלים ונושא תשואה דמוגרפית
ליאור
30.04.15
18:26
שלום,
אני גולש בפורום וראיתי את השאלה שלך.
התוכנית משנת 2014 פחות רלוונטית היום והמקדם שתקבל ייקבע בסמוך ליום הפרישה מה שמאבד את היתרון של הפוליסה. ולכן הייתי מחפש פתרון אחר מאשר להמשיך להפקיד לתוכנית מ 2014.
לגבי התוכנית של שנת 2000, צריך לבדוק האם התוכנית הונית או קצבתית.
לגבי קרן הפנסיה בהפניקס, היא קרן פנסיה טובה אבל דמי הניהול גבוהים יחסית לתנאים בשוק. והפניקס מעודדים לעבוד עם סוכנים מה שלא לטובתך מבחינת עלויות.
לגבי מגדל, דמי הניהול טובים אבל הנתונים מראים כי המצב האקטוארי של הקרן לא טוב במיוחד וקיימות המון תביעות של חוסכים מה שפוגע גם בך.
הייתי ממליץ לך לבחון אפשרויות כמו הראל פנסיה או עתודות של כלל. אם לא תסתדר, אתה יכול לפנות לצוות המטפל באתר ויוכלו לסייע לך.
אתה יעול לקרוא על איזון אקטוארי באתר בקישור מטה
יום טוב
ליאור
לינקים:
עודף/גירעון אקטוארי בקרנות הפנסיה החדשות (נכון ל 2015)
תגובה