צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!

שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו

ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
‫*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון‬
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.‬
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤ חבר באתר
¤ מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
פנסיה וריסק זמני
דנה
13.02.15 18:16
שלום רב,
לאחר התפטרותי מעבודה קודמת, התחלתי בתשלום ריסק זמני על מנת לשמור על הזכויות לפנסיה ויש לי עוד מס' חודשים בהם אני זכאית להסדר הריסק הזמני.
לפני 3 חודשים התחלתי לעבוד במקום חדש ואני מועסקת כיום ע"י חברת השמה. בעוד כחודשיים אני אמורה להקלט כעובדת מן המנין.
כעת, עם הגיעי ל-3 חודשי העסקה, קישרה אותי חברת ההשמה עם סוכן ביטוח מטעמה.
ביקשתי מסוכן הביטוח לדאוג לדמי ניהול מופחתים, כפי ששילמתי בעבר, אולם לדבריו אאלץ לשלם דמי ניהול מקסימליים בחברת הביטוח שאני נמצאת בה ורק אם אעבור לחברה אחרת יוכל להשיג הטבה.
מאחר ואני מרוצה מחברת הביטוח הנוכחית, אני לא מעונינת לעבור לחברה אחרת, אך כמובן שאינני מעונינת גם לשלם דמי ניהול מקסימליים. אני חוששת שאם אסכים לשלם דמי ניהול מקסימליים, כבר לא אצליח להשיג במו"מ עתידי מול חברת הביטוח דמי ניהול מופחתים.
למרות שכיום אני עובדת, עדין לא ביטלתי את הסדר הריסק הזמני. לאור זאת ומאחר ואני אמורה להקלט בעוד חודשיים כעובדת מן המנין במקום עבודתי, האם אוכל לבקש מחברת ההשמה לא להפריש עבורי כספים לפנסיה ולהמשיך לשלם את הריסק הזמני עד שאקלט כעובדת מן המנין? אני בטוחה שמקום עבודתי יוכל להסדיר לי תנאים טובים יותר בדמי הניהול.
בתודה מראש,
דנה
תגובה
RE: פנסיה וריסק זמני
17.02.15 17:14
דנה שלום,

לא מוצא קשר בין התחלת ההפקדות לקרן הפנסיה הנוכחית ושיפור התנאים לאחר מעבר לחברה החדשה.
בהנחה שלא תרצי לעבור קרן פנסיה, פני לאותה קרן ובקשי להקטין עלויות באופן עצמאי. ניתן לעשות זאת ע"י יועץ או בעצמך.
לידיעתך, במידה ובחברה החדשה בה תעבדי קיימים תנאים טובים יותר בקרן הפנסיה הנוכחית שלך, לא תתקלי בבעיה. במידה ולא קיימת הטבה, זהו מקומך לנהל משא ומתן ולהקטין את העלויות.
לא בהכרח שקרן הפנסיה עליה ממליץ הסוכן, פחותה בערכה אך כאן מקומך לבחון את מכלול הפרמטרים בטרם תעברי לקרן פנסיה.

רצ"ב קישור למאמר בנושא

המשך יום טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה