דף הבית
צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!
שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
רוצה לחסוך עכשיו!
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו
ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
קרן פנסיה
ביטוח מנהלים
קופת גמל
קרן השתלמות
*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק
פורומים
פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי
פורום ייעוץ פרישה לפנסיה
לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤
חבר באתר
¤
מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
הפרשה לפנסיה
שואלת
31.12.14
12:31
שלום,
אני בחורה בת 21, השתחררתי לפני כשנה לאחר שירות סדיר וכמה חודשי קבע שבהם נפתחה לי קופת פנסיה
ההפקדה האחרונה לקופה היתה בחודש ינואר עבור דצמבר
לאחר חמישה חודשים (חודש מאי) התחלתי לעבוד דרך חברת כוח אדם
החברה לא מוכנה להפריש לי רטרואקטיבית לכל התקופה כיוון שהקופה לא פעילה והם מפרישים לי לפנסיה החל משבעה חודשים (הם טוענים שבגלל שהתחלתי ב18 לחודש לא מגיע לי עבור החצי חודש שעבדתי בו).
יש לי תחושה שהם לא פועלים כשורה והייתי שמחה לקבל חוות דעת
האם באמת בגלל שהקופה נסגרה (כשהתחלתי לעבוד היא היתה פעילה) לא מגיע לי הפרשה רטרואקטיבית? ולגבי החצי חודש האם זה נכון?
תודה רבה !!
תגובה
RE: הפרשה לפנסיה
אופיר שץ
¤
31.12.14
23:34
שלום,
על סמך הנתונים שהצגת וע"פ תקנון הקרן, רשאית הקרן לגבות במשך 5 חודשים תשלום עבור שמירת הזכויות ללא אישור החוסך אלא אם הורה אחרת. במקרה זה במידה ואכן בחודש מאי הקרן פנסיה היתה פעילה, ע"פ חוק את זכאית לתשלום לאחר 3 חודשים כולל רטרו מהיום הראשון. ע"פ סטטוס התוכנית ביום ההצטרפות לעבודה, תבחן האופציה האם להפריש לאחר 6 חודשים או 3 חודשים. ולכן, במידה והתוכנית היתה פעילה, רשאית את לדרוש זאת ממעסיקך הפרשה לקרן לאחר 3 חודשים כולל רטרו. עבור כל יום לו את זכאית בשכר, ייחשב כיום ממניין הימים/ חודשים שקבע החוק עבור הפקדה לקרן הפנסיה.
אין בתשובתי תחליף לייעוץ פנסיוני פרונטלי. במידת הצורך, את מוזמנת לפנות אלינו ונשמח לסייע בנושא.
שנה אזרחית טובה,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה