צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!

שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו

ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
‫*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון‬
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.‬
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤ חבר באתר
¤ מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
פטור ממס על קיצבה לאחר פרישה
תקוה
16.12.14 16:55
פרשתי פרישה מוקדמת ממשרד החינוך ספטמבר 2004.קיבלתי אז מענק פרישה 91500 ש"ח בפטור ממס עבור 28 שנות עבודה. שכרי האחרון היה 6510 ש"ח. ואז התחלתי לקבל קיצבה מפנסיה תקציבית כעובדת מדינה. באוקטובר 2014 הגעתי לגיל פרישה-62. כיום הקצבה 6310 ש"ח . (הקצבה הראשונה שקיבלתי ב2004 הייתה 4280 ש"ח).
אציין שלא הוונתי קיצבאות.
שאלתי: האם אני זכאית לפטור ממס על הקצבה? ואם כן כמה ? כיום אני משלמת מס הכנסה 73 ש"ח. האם עלול להיות מצב שאדרש לשלם יותר ממה שאני משלמת כיום?
תגובה
RE: פטור ממס על קיצבה לאחר פרישה
איתמר
18.12.14 16:23
שלום תקווה
על 6310 לא תשלמי כלל מס הכנסה ביטוח לאומי .ומס בריאות (ירד מקצבת הזקנה לה
תיהי זכאית מגיל 62)
למרות שנצלת פטור על פיצויים נותר בידייך פטור מספק לסכום שציינת
תגובה
תקוה
19.12.14 14:27
תודה על התשובה. כהמשך אני ממלאת טופס 161ד -בקשה לקיבוע זכויות. ברצוני לקבל פטור על הקצבה החודשית. שאלתי לגבי סעיפים 6, 7, 8 בטופס : מה אני רושמת ? רשמתי בסעיף 6 "לא" בסעיף 7 "אפס" ובסעיף 8 משבצת 3 כלומר הגדלת קיצבה פטורה. לא רוצה הוון. האם מה שרשמתי כך צריך להיות כדי לקבל את הפטור לפי הנתונים בשאלתי הראשונה ? אגב, אם ארשום "כן" בסעיף 6 גם אקבל פטור? מה ההבדל לגבי ?
תגובה
אופיר שץ ¤
19.12.14 14:39
תקווה שלום,

מטרת הפורום לתת מענה ברמה הכללית שישרת אותך ואת שאר הגולשים. במידה ונדרש שירות ברמה הפרטנית, הדורש חישובים, ניתוח תיק והתחשבות בפרטים אישיים, לצערי לא נוכל לתת כאן מענה מעבר למה שניתן.

ע"מ להשיב בהרחבה בייחוד כשמדובר בנתונים אישיים הדורשים בדיקה מקצועית ופרטנית, המלצתי לפנות ולהעזר באיש מקצוע בתחום.

חשוב להבהיר כי מתן המענה בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ פנסיוני פרונטלי.

סופ"ש נעים,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה