צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!

שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו

ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
‫*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון‬
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.‬
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤ חבר באתר
¤ מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
הטבות פנסיוניות ומיסוי אחרי פרישה מרצון
10.11.14 19:26
הי
לאחרונה הוצעה פרישה מרצון עם בונוס התלוי במשכורת ושנות הוותק במקופ עבודתי.
לאחר 22 שנה (פחות 4 חודשים), ולאחר הכתבה בערוץ 2 על הפנסיה (תוכניתה של מיקי חיימוביץ), התברר לי כמו להרבה אנשים שחייבים לפשפש קצת בניירת שנשלחה כל שנה.
האמת , אי לי מושג מה אומרים המספרים, אז התקשרתי לחברת הביטוח וביקשתי הסברים, כמובן שיש לי ייעוץ מסודר בעוד מספר ימים, אך איני בטוח אם עובדים עליי או לא, סה"כ סוכן הביטוח מייצג את החברה שבה הוא עובד.
אז השאלות :
1. האם דמי הבונוס פרישה חייבים במס ? נאמר לי כי אם דיווחתי במס הכנסה כי הפיצויים שלי מופרשים לטובת הפנסיה, והכרזתי שהבונוס הוא דמי הפיצויים שלי לשנת 2015, עד 12,500 ש"ח לשנת עבודה (21.7 שנים) יזוכו ממס. הווי אומר עד 275,000 ש"ח בערך פטורים ממס ? נכון או לא ?
2. כששאלתי את סוכן הביטוח, על פיצויים בגין שנות עבודה, כמו שהיה ברור לי שלביטוח מנהלים יש הפרשות עובד מעביד, גם לפיצויים וגם לפנסיה, נאמר לי שאין דבר כזה, ואם אני מחליט למשוך את הכספי פיצויים, קרן הפנסיה נשארת ריקה ?! או ללא "חלק ארי" .
למה? איפה כל השנים שבהם סיפרו לנו על פנסיה שחלק ממנה, "הוני", וחלק עד 3800 ש"ח "תקציבי" להפרשה החודשית ? חתמנו על טפסים, מה קורה עם זה ?
3. עוד באותה שיחה, הסוכן אמר לי כי בקרן הפנסיה שלי "הישנה" סעיף שבו כל 158,000 ש"ח הנצברים, מפרישים לי כ 1,000 ש"ח חודשיים בגיל 67. ובחשבון כיום עד גיל 67, אמורה הקרן להגיע ל ~700,000 ש"ח בערך !!! שיהוו כ 4,400 ש"ח חודשיים, בהנחה שאני לא אמשיך להפקיד בקרן. ללא קיצבת זקנה. זהו סכום לא משקף את המציאות לעובד שקיבל במשך 22 שנה בערך מעל 10,000 ש"ח. מה קרה ל 70% שפעם הבטיחו לנו ?
4. סכום דמי הניהול, 0.6% על הפנסיה הנצברת לשנה. זה מקובל או הרבה מאוד ? כשניסיתי לחוש את האפשרות שאפשר ללחוץ על הסוכן ואיימתי לעבור לסוכנות אחרת , קיבלתי את התשובה אם תשנה את התנאים תפסיד 50% כמעט מהכסף. זה נכון ?
5. כמה עולה ייעוץ פרטי כיום, האם הוא נגזרת של ההון בפנסיה או מחיר קבוע לייעוץ ?
תודה אלי
תגובה
RE: הטבות פנסיוניות ומיסוי אחרי פרישה מרצון
12.11.14 20:05
אלי שלום,

צר לי אך לא יהיה מקצועי ואחראי מצידי להשיב על שאלותיך.
לא אוכל להשיב על שאלה שמעורבים בה חישובים הנוגעים לך אישית בכל הקשור לשכר, תקופות עבודה וסוג התוכניות שברשותך שנדרש לבחון מקרוב.

נראה כי קיימת כאן סוגיה רחבה יותר אשר דורשת טיפול אישי.

אני מזמין אותך לפנות אלינו ישירות ונשמח לסייע בנושא כולל הצגת מגוון השירותים שלנו שיכולים לענות לשאלותיך בהודעה.

המשך ערב טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה