צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!

שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו

ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
‫*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון‬
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.‬
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤ חבר באתר
¤ מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
הגדלת אחוזי ההפקדה מ-5% ל-7% בהמלצת חשבת שכר
שלומית
23.10.14 10:48
יום טוב,

אני עובדת בארגון ציבורי גדול וממליצים לנו להגדיל את אחוזי ההפרשה לתוכנית הפנסיונית ל-7% כדי לזכות בהטבות מס.

בפועל אני מפקידה היום 5%.
האם יש המלצה בנושא? האם זה נכון לעשות בהתאם להמלצת החשבת שכר?

אודה להתייחסות
תודה
שלומית
תגובה
RE: הגדלת אחוזי ההפקדה מ-5% ל-7% בהמלצת חשבת שכר
אופיר שץ ¤
26.10.14 15:17
שלומית שלום,

נושא הגדלת שיעורי ההפרשות לתוכניות הפנסיונית היא נכונה אבל תלוי מתי.

2 הסיבות העיקריות שנכון להגדיל את שיעורי ההפרשות הן: האחת, הטבת מס והשניה הגדלת ההקצבה/פנסיה העתידית.

שכיר זכאי להטבת מס של עד 8,700X35%X7%=213 מידי חודש (נכון לשנת 2014) תחת סעיף זיכוי 45א שתראי בתלוש השכר שלך.

היה ואת מפקידה מידי חודש 5% למרכיב תגמולי העובד, תוכלי להנות מהטבת המס עד שכר של 12,180.

לכן, כל הפקדה מעל לשכר הנ"ל, אינו מקנה יתרון בכל הקשור להטבת המס ואפילו יווצר לך, החוסכת, נזק כספי בגיל הפרישה. לכן, במקרה זה הייתי ממליץ לפנות אלינו ונוכל להציג בפנייך חלופות נוספות אחרות גם שילוב עם מרכיב השכר הנוכחי.

למרבה הצער, אני פוגש לא מעט המלצות מהסוג הזה בעיקר במגזר הציבורי שמטעים את העובדים ופועלים בקו מנחה לא מקצועי.

המשך יום טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה