דף הבית
צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!
שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
רוצה לחסוך עכשיו!
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו
ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
קרן פנסיה
ביטוח מנהלים
קופת גמל
קרן השתלמות
*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק
פורומים
פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי
פורום ייעוץ פרישה לפנסיה
לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤
חבר באתר
¤
מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
הפטור ממס שמגיע לי בגיל פרישה
ציפורה
21.10.14
09:20
שלום
אני לפני פרישה מהעבודה ויציאה לגמלאות.
מה פירוש הפטור בגיל הפרישה?
איך אפשר לדעת כמה ואיך מקבלים אותו?
האם זכאי כל אחד ואחת?
אשמח להסבר למי שמבין בנושא
תודה!
תגובה
RE: הפטור ממס שמגיע לי בגיל פרישה
אופיר שץ
¤
26.10.14
14:37
ציפורה שלום,
כל אדם במדינת ישראל בעת הגעתו לגיל הפרישה ע"פ חוק, זכאי לפטור חלקי על הקצבה שיקבל מהתוכניות הפנסיוניות שחסך כל שנות חייו.
פטור זה מוגדר מראש ומתעדכן מידי שנה ע"י רשויות המס. ניתן לאתר זאת תחת שורה בטבלת עידכוני המס השנתיים " קצבה מזכה לפי סעיף 9א לפקודה" .
איך הוא מחושב?
הקצבה המזכה המתעדכנת מידי שנה נכון ל2014 היא : 8,470 ש"ח. מתוך זה נחשב 35% ונקבל 2,964.5 ש"ח. זהו רובד השכר שנקבל עליו םטור בהתאם לגובה המס השולי של הכנסתך מקצבה. במידה ולא חייבת לשלם מס על הקצבה, פטור זה לא יהיה רלוונטי עבורך.
לדוגמא והקצבה שתקבלי תיהיה 14,000 ש"ח והמס השולי יעמוד על 21%, הפטור החודשי לו תזכי מידי חודש יהיה: 622.45 ש"ח.
בנוסף, זכאי כל אזרח לפטור נוסף נכון לשנת 2014 של 8.5% מהקצבה המזכה. קרי רובד שכר לפטור של 720 ש"ח ( פטור חודשי של 151 ש"ח נוספים).
אם נסכם, בהנחה שהקצבה החודשית שלך 14,000 ש"ח, הפטור החודשי שתזכי לו מידי חודש הוא כ- 773 ש"ח וזאת בהנחה שלא משכת כספי פיצויים במהלך שנות החיסכון
במידה וברגע הנכון תזדקקי לייעוץ פרישה, נשמח לסייע. ייעוץ שיעניק לך יתרון רב בכל הקשור לכספי החיסכון וניהול הפנסיה שלך מיום הפרישה.
המשך יום טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה