צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!

שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו

ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
‫*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון‬
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.‬
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤ חבר באתר
¤ מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
הכנסה מזכה במידה ולא קיבלתי כמה שנים
אריה ג.
16.09.14 10:54
שלום

אני רוצה להבין איך אני יודע אם אני זכאי להטבת מס כתוצאה מהתחשבנות עם מס הכנסה לגבי הקצבה המזכה?

תודה
אריה
תגובה
RE: הכנסה מזכה במידה ולא קיבלתי כמה שנים
אופיר שץ
21.09.14 22:42
אריה שלום,

כל אדם במדינת ישראל זכאי להקלות במיסוי קצבה מזכה אשר ניתנות רק למי שהגיע ל"גיל פרישה".
"גיל פרישה" - כמוגדר בסעיף 1 לפקודת מס הכנסה ובנוסף גם מי שפרש בשל נכות צמיתה בשיעור 75% לפחות.

הפטור נקבע כאמור בשיעור מתוך תקרת הקצבה המזכה, וללא תלות בגובה הקצבה
שאתה זכאי לה, שהקצבה הפטורה הינה סכום אחיד, מוחלט ולא יחסי לכל אזרח שהגיע לגיל הזכאות.

מטרת התקנות להגביל את הפטור שיקבל פורש מקצבתו המזכה, במידה וקיבל גם מענקי פרישה פטורים ממס במהלך שנות עבודתו. יודגש, כי
הפגיעה המרבית בפטור עקב משיכת מענקי פרישה פטורים, שווה ל - 35% מתקרת
הקצבה המזכה.

לכן, ע"מ לדעת האם אתה זכאי לפטור המלא, יש לערוך בדיקה בין אם דרך נוסחת השילוב או נוסחת הקיזוז דרכה ניתן לאמוד את גובה הכספים (מענקים/פיצויים) שנמשכו על-ידך לאורך שנות עבודתך.
היה ומשכת כספים בין אם באופן מלא או חלקי, תוכל בעזרת ייעוץ פרישה לקבל הכוונה בכל הקשור לניצול המס המלא דרך בחינת אחת הנוסחאות שהוזכרו למעלה. לידיעתך, פקיד השומה יבחר באחת השיטות בין אם מייטיבות איתך או ההיפך.

לתקרת הקצבה המזכה ראה קישור בתחתית ההודעה

המשך ערב טוב,
אופיר
תגובה