צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!

שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו

ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
‫*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון‬
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.‬
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤ חבר באתר
¤ מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
מספר מקומות עבודה וביטוחים בהתאם
שירלי
07.09.14 09:47
שלום רב,
אני עובדת שכירה ב-2 מקומות עבודה. מקום עבודה אחד מפריש לביטוח מנהלים של כלל. בעבר עבדתי בעוד מקום ויש לי ביטוח חיים מוקפא מ-2007 בנוסף.שם. שניהם אצל אותו סוכן . במקום העבודה השני שלי הנוכחי לא הופרשו תנאים סוציאליים כי אני צריכה להחליט לאן. מבירור בחברת הביטוח אני לא יכולה להפעיל מחדש את ביטוח החיים המוקפא ולהפריש לשם כי עברו מעל שנתיים מהפקדה אחרונה.האם זה נכון? ממה שהבנתי עליי לפתוח קרן פנסיה חדשה. האם זה נכון? סכומי ההשתכרות בכל מקום עבודה הו כ-2000-3000 שקלים.מה כדאי לעשות ואיזה קרן פנסיה לבחור? בנוסף. אם אני רוצה לעבוד במקום עבודה שלישי האם לצרף את התנאים הסוציאליים לקרן הפנסיה החדשה שאפתח? ושאלה נוספת אם אני עוזבת מקום עבודה בתאגיד כמו מכבי האם אני אוכל להעביר את ההפרשות לאותו ביטוח מנהלים או שכל גוף עם ביטוח משלו? תודה, שירלי
תגובה
RE: מספר מקומות עבודה וביטוחים בהתאם
12.09.14 11:04
שירלי שלום,

לשאלתך הראשונה, מצד חברת הביטוח, הפסקת תשלומים מצידך מעל ל24 חודשים אכן יכולה לאפשר לה להתנגד להמשך הפקדות בקופה. לרוב, ניתן להפעיל את קשריו של סוכן הביטוח מול חברת הביטוח ולדרוש את חידוש ההפקדות. זאת תלוי בהסכמתה של חברת הביטוח ולשיקוליה הכלכליים.

במידה ולא מתאפשר לך להמשיך להפקיד לביטוח מנהלים (ואין כאן דעתי האם זה נכון או לא להמשיך בביטוח מנהלים), עלייך לבחור באחת מתוכניות הפנסיה המוצעות בשוק היום (ביטוח מנהלים, קרן פנסיה או קופת גמל).

לנושא בחירת קרן הפנסיה, אין כאן תשובה חד משמעית ובמקרים כאלו או שעלייך לפנות לייעוץ או לפנות לגוף מקצועי בין אם אובייקטיבי או לא ולבקש להצטרף לאחת מהתוכניות.

במידה ותבחרי קרן פנסיה, ניתן להפקיד לקרן הפקדות גם ממעסיק נוסף.

לנושא העברת הצבירות מקופה אחת לשניה זה אפשרי אך, עליך לבדוק זאת עם איש מקצוע ולתנהל בהתאם לתקנות הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל) (העברת כספים בין קופות גמל),התשס"ח 2008.

לאור הנתנונים השונים מאדם אחד לשני, תשובתי אינה מהווה תחליף לייעוץ פנסיוני פרונטלי ובמידת הצורך יש להיוועץ עם איש מקצוע טרם ביצוע פעולה.

סופ"ש נעים,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה