צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!

שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו

ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
‫*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון‬
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.‬
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤ חבר באתר
¤ מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
האם ניתן להפקיד רטרו לקרן פנסיה / קופת גמל?
27.08.14 12:31
היי,

ברצוני לדעת האם ניתן להפקיד לקופת גמל או קרן פנסיה רטרו אקטיבית

אשמח לדעת :
א. האם יש הבדל בעת הפקדה לקרן פנסיה או לקופת גמל (קצבה) לעניין הפקדות רטרו?
ב. הייתי רוצה לדעת מה המשמעות החוקית של אי תשלום חודש בחודשו של הפנסיה על ידי המעסיק.
ג. הייתי רוצה לדעת האם יש הבדל בין הפקדת רטרו בשנת המס לבין הפקדת רטרו בגין יותר משנת מס אחת (דהיינו , באם מעסיק לא שילם עבוד פנסיה / קופת גמל משך 3 שנים).
ד. הייתי רוצה לדעת מה על מעסיק לעשות, במידה וגילה שלא שילם / שילם בחוסר בשלוש השנים האחרונות בגין פנסיה או קופת גמל לקיצבה?
ה. הייתי רוצה לדעת מה המשעות של אי הפקדה לקרן פנסיה לעניין הכיסוי הביטוחי של העובד.
ו. הייתי רוצה לדעת האם יש הבדל בין אי הפקדה לחלוטין לקרן פנסיה עבור עובד ל בין הפקדה בחסר - איך ניתן להשלים את החסר לעובד? ומה המשמעות של כל אחת מהאופציות לעניין הכיסוי הביטוחי וחוקיות התנהלות המעסיק.

בתודה מראש לעונים
תגובה
RE: האם ניתן להפקיד רטרו לקרן פנסיה / קופת גמל?
אופיר שץ ¤
27.08.14 12:42
דרור שלום,

א. נושא הפקדה רטרו זהה בין קופת גמל או קרן פנסיה אך חשוב לשים לב לגבי נושא הטבות המס במידה ולא מדובר בהפקדות לאותה שנת מס נוכחית.
ב. המשמעות החוקית היא כדין הלנת שכר. לרוב הקופות פונות למעסיק ומתריאות טרם פתיחת תהליך משפטי מולו.
ג. כפי שציינתי בתשובה א, הפקדות רטרו שלא באותה שנת מס, לא יזכו אותך בהטבות המס ע"פ חוקי קופות גמל.
ד. במקרה זה, יש לערוך חישוב בגיל ההפקדות הראליות, שהיו צריכות להקלט בפועל, בקיזוז דמי ניהול, תשואות והפסד אלטרנטיבי של הטבות המס.
ה. אי הפקדה לקרן הפנסיה בכל הקשור לכיסוי ביטוחי, משמעו לא שילמת לא היית מבוטח. כמו כן, במידה והיית מבוטח לפני 3 שנים, תקופת האכשרה לצבירת 5 שנים היתה מתקצרת וזאת בכל הקשור לחשיפה לסיכון כשמדובר בפריצתה של מחלה במידה ותתחיל להיות מבוטח היום.

בכל הקשור לגובה החישובים ופרטים בהרחבה הפונים אליך אישית, אתה מוזמן לפנות אלינו.

המשך יום טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה
27.08.14 12:47
אופיר שלום,

דהיינו באם אפנה אליך, אתה תבצע את החישוב שהייתי אמור לקבל הכולל:
הפקדות נומינליות * שיעור התשואה שהייתי אומר לקבל באם הכספים היו מופקדים למשל בקרן פנסיה במגדל - בניכוי דמי ניהול

סכום זה יועבר להפקדה בקרן פנסיה - דהיינו חברת הפנסיה תפקיד את הסכומים אלה "כאילו הייתי בקרן במשל 3 שנים"

או

אקבל כסכום חד פעמי את הסכום בהתאם לחישוב שאתה תבצע?

האם את מייצג בבתי משפט?
תגובה
27.08.14 13:05
דרור שלום,

אכן כן, ניתן לערוך עבורך חישוב הלוקח בחשבון את כל הפרמטרים שהזכרתי.

סכום זה יועבר לקרן הפנסיה בצירוף דוח הפקדות של המעסיק אך יש לבקש את אישור הקרן בכל הקשור לתחילת הוותק הביטוחי, תקופת האכשרה.
סביר להניח כי תקופת האכשרה תחל מיום ההפקדה וזאת לאור העובדה כי לא הועברו אליה תשלומים עבור אותם כיסויים ביטוחיים.

פרט זה פחות חשוב עבורך. כל עת שאתה בריא ובמיוחד כשמדברים על היום, אין משמעות לתקופת הוותק מבחינה ביטוחית. במידה ואתה בריא, תקופת האכשרה רלוונטית רק לעבר בריאותי שתקופת האכשרה תיהיה בת 5 שנים.

לגבי ייצוג בבית משפט, אנו נותנים חוות דעת מקצועיות ובמידת הצורך מחזקים זאת בייצוג פיזי במידת הצורך.

המשך יום טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה
27.08.14 13:12
אוקי,

1. האם יש עורך דין שאתם עובדים איתם - אשמח לקבל המלצה.

2. זאת אומרת שלאחר החישוב שלך ולאחר שהכסף הועבר לדוגמא למגדל, באם אוציא דוח לעמית עבור 3 שנים אחורה, אני אראה את ההפקדות בכל חודש "כאילו הייתי עמית בקופה"?? (למרות שהמעסיק העביר בסכום אחד סכום בגין שלוש שני אחורה) - דהיינו אראה בדוח לעמית הפקדות נומינליות כפי שהיו צריכות להיות באם המעסיק לא היה עובר על החוק?

תודה .
תגובה
27.08.14 13:21
אנחנו עומדים בהתקשרות עם עו"ד בכירים בתחום בכל הקשור לדיני עבודה ומיצוי זכויות.

לגבי שאלתך הנוספת, פנה אליי ואשמח להמשיך לפרט מהן ההשלכות.

המשך יום טוב,
אופיר
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה