דף הבית
צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!
שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
רוצה לחסוך עכשיו!
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו
ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
קרן פנסיה
ביטוח מנהלים
קופת גמל
קרן השתלמות
*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק
פורומים
פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי
פורום ייעוץ פרישה לפנסיה
לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤
חבר באתר
¤
מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
עובד מדינה שרוצה להפקיד 2% נוספים לפנסיה. נכון ?
יוסי
19.08.14
19:30
הציעו לי במשרד בו אני עובד להגדיל את ההפרשות לפנסיה.
האם זה נכון? כמה באמת כדאי? מה זה נותן לי?
בנוסף אני מפקיד לקופת גמל עם המעסיק. למה דווקא לקופת גמל?
איך מקבלים את הכסף בפנסיה? הבנתי שקופת גמל זה סכום חד פעמי
אודה להתייחסות מהמשתתפים בפורום
תודה רבה
יוסי
תגובה
RE: עובד מדינה שרוצה להפקיד 2% נוספים לפנסיה. נכון ?
אופיר שץ
¤
21.08.14
13:26
יוסי שלום,
הגדלת ההפרשות מצידך ב-2% לא תמיד עדיפה וזאת לאור מספר עובדות:
האם ניצלת את כל הטבות המס כשכיר, האם אתה זכאי להטבות מס כעצמאי (שכיר שאינו מבוטח על מלוא רובד השכר) וכן בהתאם לגובה השכר שלך
לגבי בחינת כדאיות הגדלת שיעורי ההפרשות ב-2% לסה"כ של 7% מצידך, המלצתי לפנות אלינו במידת הצורך טרם תפקיד.
ע"מ שתקבל החלטה מושכלת, עליך להבין את הערך המוסף הגלום בהפקדות אלו. במידה וכספים אלו הופקדו ללא קבלת הטבת מס, לעיתים תדרש לשלם על כספים אלו תשלום מס כקצבתיים מבלי להנות מאף הטבה. במקרים כאלו, עדיף להפקיד כספים לקופה פרטית שאינה קשורה לחוקי קופות גמל.
לגבי הפקדות שלך ושלך מעסיקך לקופת גמל, אני מאמין כי מדובר ברובד שכר לא פנסיוני כדוגמא: הוצאות נסיעה, החזר הוצאות וכו ועל רובד שכר זה, אתה ומעסיקך מפרישים 5% כל אחד. וזאת לפי הסכם קיבוצי שנחתם עם עובדי המדינה.
לגבי אופי קבלת הכספים בפנסיה, תלוי מתי כספים אלו נחסכו בקופת הגמל. אם במידה וכספים אלו נחסכו משנת 2008 (מה שסביר כי מתאריך זה נחתם הסכם קיבוצי רטרו משנת 2008), כספים אלו יתקבלו כחד פעמיים או כקצבתיים(דרך העברת הצבירות לקרן פנסיה או ביטוח מנהלים) וזאת ייבחן ביום הפרישה.
לא פוסל את האפשרות לחסוך רובד זה לקרן פנסיה המעניק יתרונות נוספים ע"פ קופת גמל.
אין בתשובתי תחליף לייעוץ פנסיוני פרונטלי. לכל שאלה אתה מוזמן לפנות אלינו ונשמח לסייע בנושא
המשך יום טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה