דף הבית
צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!
שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
רוצה לחסוך עכשיו!
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו
ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
קרן פנסיה
ביטוח מנהלים
קופת גמל
קרן השתלמות
*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק
פורומים
פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי
פורום ייעוץ פרישה לפנסיה
לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤
חבר באתר
¤
מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
הפרשה לביטוח מנהלים עצמאית
מילי
18.08.14
10:40
אני כרגע ברילוקיישן בחו"ל לתקופה של שנה-שנתיים. במקום העבודה האחרון שלי היה לי פנסיה, ביטוח מנהלים וקרן השתלמות (שנפתחה רק חצי שנה לפני עזיבתי).
בשיחה עם סוכנת הפנסיה שלי הבנתי ממנה שיש 2 אפשרויות: 1. לשים את התכניות ב"ריסק" ולשמור על זכויותיי אבל לוותר על מרכיב החסכון.
2. להפריש עצמאית לפנסיה ולביטוח המנהלים כדי להגדיל את מרכיב החסכון. אבל לפי מה שהיא אמרה לי זה בעייתי להפריש לביטוח המנהלים כי כשאחזור לארץ ואמצא עבודה אם ארצה להגדיל את הפרמיה של ביטוח המנהלים לא תמיד מאשרים זאת בחברת הביטוח. האם הדבר נכון? זה נשמע לי מאוד מוזר...
איך מומלץ לפעול? ובמידה וכן מומלץ להפקיד עצמאית - איזה סכום כדאי להפקיד?
ושאלה נוספת - יש לי מה לעשות עם הקרן השתלמות? האם מומלץ להפקיד גם לשם עצמאית? אני מעדיפה לשמור את ההפקדות למינימום כי ההכנסה שלי כרגע לא גדולה.
תודה
תגובה
RE: הפרשה לביטוח מנהלים עצמאית
אופיר שץ
¤
21.08.14
13:06
מילי שלום,
לגבי האופציה הראשונה, אכן כך הם הדברים. במקרה שלך, במידה ומדובר ברמת שכר גבוהה, בתוכניות ותיקות (בעלות יתרונות ע"פ תוכניות חדשות) הייתי ממליץ לשמור את התוכניות בריסק זמני, לשמור על הזכויות בעתיד.
לגבי המשך חסכון עצמאי, הייתי נמנע לעשות זאת לאור העובדה שתדרש הפקדה גבוהה הזהה כמעט לגובה ההפקדות שלך ושלך מעסיקך הקודם (במידה ורוצים לשמור על גובה ההפקדה העתידית).
לגבי המשך חיסכון לקופות במידה והחלטת שאכן כן, אני מזמין אותך לפנות אלינו ונשמח לעזור בנושא. במידה ואת במדינת ארה"ב או קנדה, את יכולהל לפנות אלינו ישירות למספר טלפון 209-222-8002 ונשמח לעזור.
לגבי קרןה שתלמות, אין אפשרות להפקיד לתוכנית זו במידה ואינך שכירה או עצמאית. כל הפקדה לקופה תדרוש ממך הצגת מסמך המעיד על עוסק מורשה.
לידיעתך, כל התשובות כאן אינן מתייחסות ספציפית תוכנית ספציפית ובמידה וקיימות ברשותך תוכניות בעלות ערך גבוה, הייתי ממליץ מאוד לבחון התייעצות ראשונית גם בשיחת טלפון
המשך יום טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה