דף הבית
צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!
שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
רוצה לחסוך עכשיו!
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו
ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
קרן פנסיה
ביטוח מנהלים
קופת גמל
קרן השתלמות
*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק
פורומים
פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי
פורום ייעוץ פרישה לפנסיה
לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤
חבר באתר
¤
מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
הפקדות לקרן פנסיה
שלומי
30.07.14
12:38
שלום,
עבדתי אצל מעסיק במשך 9 חודשים- מאוגוסט 2013 עד מאי 2014. רק בחודש מאי נפתחה לי קרן פנסיה בהראל ע"י המעסיק ( מבלי לשאול אותי קודם לאן אני מעוניין להפקיד). במהלך חודש מאי הופקדו לי הפרשות עבור חודשים ינואר-מרץ, ובתחילת יוני עבור משכורת אפריל. מהמשכורת האחרונה של מאי לא הופרש כסף לפנסיה בטענה שהמשכורת הייתה נמוכה מידי כי עבדתי רק יומיים בחודש זה. בנוסף מסיבות לא ברורות, רק החודש (אמצע יולי) הופקדו לי ההפרשות על חודשי העבודה ב- 2013. העניין הוא שהכספים לא הופקדו רטרואקטיבית בפריסה על חודשי העבודה ב- 2013, אלא כאילו ממשכורת נוספת באפריל 2014 בסכום אחד. דיברתי עם הסוכן שעובד עם חברת כוח האדם שדרכה הועסקתי והוא טוען שזה לא באמת פוגע בי, ושאין אפשרות להפקיד על 2013 כי הראל כבר "סגרו את השנה".
האם כן נפגעתי ואיך?
תודה מראש
תגובה
RE: הפקדות לקרן פנסיה
אופיר שץ
¤
03.08.14
01:36
דואר אלקטרוני:
ofir@futurevalue.co.il
שלומי שלום,
במידה והיתה בידך תוכנית פנסיונית פעילה ביום בו התחלת לעבוד, אתה זכאי להיות מבוטח מהיום הראשון לעבודה. ביצוע ההפרשות יחלו לגביך לאחר 3 חודשי עבודה רטרואקטיבית למועד תחילת עבודתך, או בתום שנת המס, המוקדם מביניהם.
במידה ולא היתה בידך תוכנית פנסיונית (קרן פנסיה/ביטוח מנהלים/קופת גמל), תדרש לצבור וותק של 6 חודשים במקום עבודתך ורק לאחר מכן תיהיה זכאי להצטרף לתוכנית פנסיונית.
עלייך להודיע למעסיקך בתוך 60 יום בכתב על הקופה בה בחרת להיות מבוטח, היה ולא הודעת על כך, מעסיקך יבטח אותך בקרן פנסיה מקיפה חדשה.
לגבי הפקדות רטרו, אין כל בעיה להפקיד רטרו גם אם חלפה שנת מס. החיסרון עבורך הוא הפסד הטבות המס בגין ההפקדות עבור אותם חודשים בשנת 2013.
במידה ושכרך היה נמוך, מדובר בסכומים נמוכים יחסית.
לכן, אתה רשאי לדרוש את אותם ההפקדות בגין שנת 2013 (במידה ומעסיקך יצרף להראל פירוט הפקדות בגין אותה שנה, לא תיהיה זכאי להטבות המס) וכן ניתן לבקש מהראל להפקיד את אותם הכספים עבור אותם חודשים להם אתה זכאי לתנאים סוציאליים.
המשך שבוע טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה