דף הבית
צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!
שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
רוצה לחסוך עכשיו!
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו
ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
קרן פנסיה
ביטוח מנהלים
קופת גמל
קרן השתלמות
*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק
פורומים
פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי
פורום ייעוץ פרישה לפנסיה
לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤
חבר באתר
¤
מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
בלגן עם חל״ת
טל
29.06.14
09:57
דואר אלקטרוני:
forums02@hotmail.com
בשנת 2013 הייתי בחל״ת אחרי חל״ד ולא הפקדתי כספים לביטוח המנהלים.
חזרתי לעבודה למשך 4 מודשים ופוטרתי בתחילת ינואר 2014.
כשחזרתי לעבודה, סוכן הביטוח של מקום העבודה אמר לי שבוצע לי דילוג לתקופת החל״ת (חל״ת של שישה וחצי חודשים), ולכן אין לי כל חוב וגם יש לי רצף זכויות, ומשמעות המושג דילוג היא שתשלומים בגין החל״ת יורדים אוטומטית מחיסכון הפנסיה שלי.
מכיון שהדוח מחב׳ הביטוח נכון לתאריך 31.12.2012 הגיע עם מקומות ריקים בחודשי החל״ת, ביקשתי מהסוכן פירוט לגבי הסכומים שירדו עבור אותם חודשים. הוא מסרב להתעסק בזה (ענה לי במייל, שאינו מתכוון להתעסק בזה). ביקשתי פירוט מסוכנת העזיבה בתמורה. של מקום העבודה , וגם היא הפנתה את בקשתי לפקיד אחר שהנפיק לי דוח כללי, שאינו עונה על שאלתי.
לא ניתן להשיג את הסוכנים בטלפון מכיון שיש רק טלפון כללי שבו עונה נציג ורושם את בקשתי ומעביר הלאה, אבל בינתים קיבלתי טלפון אחד בשעה שבה לא יכולתי בכלל לענות.
שאלותיי:
1. למי לפנות כדי לקבל תשובה לגבי פירוט הכספים? יש לי רושם שיד ימין לא יודעת מיד שמאל.
2. האם זה נכון, מה שאמר הסוכן לגבי דילוג, שבו מורידים כספים אוטומטית (לא הפקדתי כספים במשך שישה וחצי חודשי חל״ת)?
תגובה
RE: בלגן עם חל״ת
טל
30.06.14
09:43
דואר אלקטרוני:
forums02@hotmail.com
היי אופיר,
אשמח מאוד למענה.
תודה
תגובה
RE: בלגן עם חל״ת
אופיר שץ
¤
01.07.14
22:20
דואר אלקטרוני:
ofir@futurevalue.co.il
טופס דילוג לדוגמא
טל שלום,
עלייך לפנות לחברת הביטוח בדרישה לקבל דוח תשלומים בפוליסה. במידה והתבצע דילוג בפוליסה, סביר להניח כי תשלום הפרמיה הוא עבור הכיסוי הביטוחי וסביר להניח שיהיה נמוך משמעותית מגובה הפרמיה החודשית השוטפת שלך ושלך מעסיקך. לכן, לא יופיעו הפקדות לחסכון אלא רק תשלום המכסה את גובה הביטוח.
לגבי דילוג המשמעות היא שחברת הביטוח מחתימה את המעסיק שאכן לא שילם פרמיות לפוליסה באותה תקופה ובמידה ועניין התשלום לא היה מוצדק, חברת הביטוח תוכל לפנות למעסיק בדרישה לשלם זאת. כל זאת בשל חובתה של חברת הביטוח ע"פ חוק לפקח שאכן הפסקת התשלומים לא פוגעת בעובד וזאת מקביל. לחוקי הלנת שכר אשר בטיפול המחלקה המשפטית של חברת הביטוח.
לעניין הדילוג, חברת הביטוח דורשת את חתימה העובד והמעסיק.
לפנייך דוגמא של טופס דילוג
המשך יום טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה