דף הבית
צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!
שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
רוצה לחסוך עכשיו!
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו
ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
קרן פנסיה
ביטוח מנהלים
קופת גמל
קרן השתלמות
*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק
פורומים
פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי
פורום ייעוץ פרישה לפנסיה
לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤
חבר באתר
¤
מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
ריסק זמני
דנה
25.06.14
20:48
שלום רב,
סיימתי לעבוד במקום מסוים ב-15.3.14.
התחלתי לעבוד במקום חדש ב-1.4.14.
במקום החדש סוכם כי פרמיה ראשונה תועבר ביולי 2014 בגין שכר חודש אפריל 2014 רטרו.
אם אפשרי מבחינת שמירה על רצף פנסיוני, הייתי מעונינת לעזוב מיידית את מקום עבודתי החדש, כלומר עוד לפני ההפרשה לפנסיה בחודש יולי 2014, כך שיצא שמתחילת אפריל 2014 ועד היום לא הופקדו כספים בחשבון הפנסיה.
מבקשת לדעת :
1. לאחר כמה זמן עלי לרכוש ריסק זמני על מנת לשמור על הרצף הביטוחי ? האם לאחר 3 חודשים או 5 חודשים ?
2. בתאריך 1.11.2012, לאחר שהתפטרתי ממקום עבודה, הצטרפתי לריסק זמני בין התאריכים 1.9.12-31.3.13.
ידוע לי כי ריסק זמני ניתן 'למשך תקופה השווה לתקופת הביטוח הרצופה האחרונה הקיימת בחשבוני או לתקופה של עד 24 חודשים, הנמוך מביניהם'.
האם תקופת הביטוח הרצופה האחרונה היא התקופה בה הפרישו עבורי פעם אחרונה כספים לפנסיה (כלומר במקום העבודה הקודם בגין מרץ 2014), או תקופת עבודתי במקום העבודה האחרון (כלומר 3 חודשים). במידה והתשובה 3 חודשים, האם זהו משך הזמן בגינו מגיע לי ריסק זמני ?
3. מאחר ולא ניצלתי את כל השנתיים לשם קבלת הריסק (ניצלתי 7 חודשים), האם ניתן כעת להצטרף לריסק זמני מאפריל 2014 רטרו או שיש לחכות תקופת צינון מסוימת מאז רכישת הריסק האחרון ?
במידה וניתן לרכוש כעת ריסק זמני, האם יתאפשר להשלים רק את התקופה שנותרה לי מאז הפעם הקודמת או שהספירה של השנתיים מתחילה מחדש ?
4. כשנגמרת הזכאות לריסק זמני, האם ניתן להפריש כספים לפנסיה באופן עצמאי על מנת לשמור על הרצף הביטוחי ?
אני מודה לך מאוד מראש ומתנצלת על מורכבות השאלה,
דנה
תגובה
RE: ריסק זמני
אופיר שץ
¤
26.06.14
12:20
דנה שלום,
כפי שהבנתי, מדובר בקרן פנסיה. בקרן הפנסיה קיים מנגנון אוטומטי בכל הקשור לריסק זמני. קרן הפנסיה מכסה אותך אוטומטית בריסק זמני עד 5 חודשים. לאחר מכן, לא תיהיי מכוסה ביטוחית. דרך אגב, ניתן לבטל זאת ע"י פנייה לקרן.
לגבי ריסק זמני מעבר לתקופה של 5 חודשים, ניתנת האפשרות לפנות לקרן ולבקש החלת ריסק זמני עד 24 חודשים והעלות תגבה מתוך כספי החיסכון בקרן.
לגבי המינוח "הנמוך מבינהם" הכוונה לתקופת ביטוח רצופה ולא לתקופת ההפקדות. במידה והיית מבוטחת 8 חודשים בלבד, תוכלי להיות מבוטחת בריסק זמני עד 8 חודשים.
לכן, עלייך לבדוק את תקופת היותך מבוטחת ברציפות ולא תקופת ההפקדות. קיים הבדל בינהם.
לגבי שאלה מס' 4, את אכן יכולה להמשיך להפקיד במסגרת עצמאית וזאת לאחר שתמה תקופת הריסק הזמני.
את מוזמנת לעשות LIKE בדף הפייסבוק שלנו ולהנות מעדכונים מקצועיים
המשך יום טוב,
אופיר
לינקים:
דף הפייסבוק שלנו FutureValue
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה