צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!

שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו

ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
‫*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון‬
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.‬
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤ חבר באתר
¤ מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
פנסיה חובה במקרה של טיפול בתרופות נוגדות דיכאון
אורית
02.06.14 01:29
שלום רב,
סוכן הביטוח של המעסיק שלי בדק עבורי את האפשרות להפעיל מחדש קרן פנסיה ישנה בחברת ביטוח ידועה. לאחר מספר ימים הוא חזר אליי עם התשובה שחברת הביטוח אינה מוכנה לקבל אותי כעמיתת קרן פנסיה משום שאני נוטלת באופן קבוע תרופות נוגדות דיכאון (דבר עליו דיווחתי בטופס הצהרת בריאות במסגרת הבקשה להפוך את הקרן הלא פעילה לפעילה).
סוכן הביטוח האמור טען באוזני שקרנות הפנסיה מיועדות לכך שמעביד יפריש כספים רק עבור עובד בריא ולא עבור "אנשים כמוני" (המילים שלו), והביע חוסר אמון כאשר אמרתי לו שיש לי קרן פנסיה בחברה אחרת שבה אכן נאלצתי לוותר על הרכיב הביטוחי בעקבות מצבי הנפשי ואני עמיתה בקרן פנסיה כללית ולא מקיפה.
שאלתי היא: האם חברות הביטוח, בעקבות חוק פנסיה חובה, אינן מחויבות לקבל כל אדם כעמית קרן פנסיה? במידה והן אינן מעוניינות לבטח אותו, האם הן אינן מחויבות להציע מוצר פנסיוני, שאינו קופת גמל, אשר אינו כולל מרכיב ביטוחי? מה עושים חולי לב וחולי סכרת, למשל, אשר הם עדיין אנשים עובדים? האם חוק פנסיה חובה אינו חל עליהם?
הנני מודה לכם מראש על תשובתכם.
תגובה
RE: פנסיה חובה במקרה של טיפול בתרופות נוגדות דיכאון
אופיר שץ ¤
02.06.14 10:15
אורית שלום,

תוכנית הכוללת ביטוח חיים היא תוכנית עיסקית לכל דבר מבחינת חברות הביטוח וקרנות הפנסיה.
כל עת שחברות אלו נושאות סיכון בהצטרפות חוסכים חדשים, תבחן הצטרפותם בין עם תנאים מיוחדים או אי קבלתם לתוכנית וזאת בהתאם לתנאי התוכניות.

קיימים מצבים בהם יש לבחון את הסכם ההצטרפות עם קרן הפנסיה במידה וקיימים מספר של חוסכים בקרן הפנסיה מאותו ארגון בו את עובדת. במקרים מסויימים קיים הסכם עם קרן הפנסיה כי תקבל כל עובד לקרן בלי התנייה. לעיתים קרנות הפנסיה מאשרות אך לא דואגים להציג זאת בפני העובדים.

כמו כן, ע"פ תקנון קרנות הפנסיה, יכול עובד להצטרף אך חייב לצבור תקופת וותק של לפחות 60 חודשים ע"מ שיהיה מבוטח ללא כל החרגה בשל מצב בריאותי.

לגבי בחירתך והצטרפותך לקרן פנסיה כללית, ישנן אופציות נוספות שיכולות להייטיב איתך.

על כל אלה בהרחבה, את מוזמנת לפנות אלינו ונשמח לסייע בנושא
אין לראות במידע זה תחליף לייעוץ פנסיוני פרונטלי

המשך יום טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה
RE: פנסיה חובה במקרה של טיפול בתרופות נוגדות דיכאון
אורית
02.06.14 13:29
תודה רבה על תשובתך המהירה - עזרת לי מאוד.
תגובה