דף הבית
צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!
שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
רוצה לחסוך עכשיו!
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו
ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
קרן פנסיה
ביטוח מנהלים
קופת גמל
קרן השתלמות
*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק
פורומים
פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי
פורום ייעוץ פרישה לפנסיה
לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤
חבר באתר
¤
מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
ביטוח מנהלים או קרן פנסיה כללית
איתן
13.05.14
19:18
מנהל ההסדר הפנסיוני במקום העבודה בו אני עובד (שׁהוא מקום עבודה גדול, אם אפשרות לבחור בין כל קופות הפנסיה המקיפות כמעט, עם דמי ניהול אטרקטיביים ברובן) דוחק בי לשמור על שתי פוליסות ביטוח מנהלים שיש לי ממקום עבודה קודם מהנימוק של מקדם ההמרה המובטח, שהוא אגב 201 (לי על פניו לא נשמע מספר ככ אטרקטיבי , אבל אשמח לדעת אם אתה חושב אחרת. בעיון בתקנון של הראל גלעד למשל הצלחתי לחשב כי המקדם שאקבל בפרישה לא רחוק כל כך מהמספר הזה, למרות שאיני בטוח שחישבתי נכון, כי לא כל המושגים המקצועיים הנדרשים לחישובו ברורים לי).
מאידך דמי הניהול שנגבים בביטוח המנהלים גבוהים פי כמה מאלה בקרן הפנסיה ולכן עולה השאלה אם אותה "הטבה" של המקדם לא בטלה בשישים מול ההפסד מדמי ניהול גבוהים (עד פי 10).
אלה דמי הניהול שגובים ממני:
- בקרן הפנסיה הראל גלעד - 0.2 על הצבירה ו 2.7 על ההפקדות החודשיות
- בביטוח המנהלים - 1.18 על הצבירה, ו 3 עד 4% על ההפקדה החודשית (יש לי שתי פוליסות עם דמי ניהול שונים)
אשמח לדעת מה דעתך
עניין נוסף חשוב - הכנסתי היא כזאת שאני עובר את תקרת ההפקדה האפשרית לקרן פנסיה מקיפה, ולכן אני חייב לבחור אפיק השקעה נוסף ולכן ההתלבטות צריכה להיות לדעתי בין ביטוח המנהלים לבין קרן פנסיה כללית. מנהל ההסדר תמיד דיבר בגנות קרנות הפנסיה הכלליות. אך מקריאה לא מקצועית ברשת הבנתי שמדובר דווקא בקרנות פנסיה עם יתרונות לא מעטים. ולכן הייתי שמח לקבל גם קצת הבהרות בנושא הזה.
ושאלה אחרונה - במידה ואחליט כי מוטב לי שההפרשות מההכנסה העודפת ילכו לקרן פנסיה כללית ולא לביטוח המנהלים - האם יש דרך לנייד את הכספים מביטוח המנהלים אל קרן הפנסיה הכללית?
האם ניתן להתמקח על דמי הניהול של ביטוח המנהלים או להעבירם לחברה אחרת כדי לשפרם (הבנתי שאז המקדם המובטח כבר לא יהיה מובטח).
תודה על העזרה!
תגובה
RE: ביטוח מנהלים או קרן פנסיה כללית
אופיר שץ
¤
13.05.14
19:41
קרן פנסיה או ביטוח מנהלים
איתן שלום,
הסוגייה האם לבחור בקרן פנסיה או ביטוח מנהלים תמיד היתה בעולם הפנסיוני. מכיוון שנדרשת בדיקה מעמיקה וחישובים הבאים להמחיש את כדאיות ההפקדות לביטוח מנהלים על אף היתרון במקדם הקצבה בביטוח מנהלים, לא בטוח שתזכה להשוואה ברמה הזו ממשווק פנסיוני. בדיקה מקצועית בהחלט יכולה להעניק ערך מוסף גבוה.
(אתה מוזמן לקרוא באתר את המאמר "קרן פנסיה או ביטוח מנהלים"-קישור בתחתית ההודעה)
בסופו של עניין, דמי הניהול בביטוח מנהלים גבוהים ומעניקים בתמורה הבטחת מקדמים אך לא בכל מחיר. המטרה היא לכמת את העלות שמקדמים אלו מגלמים בפוליסות ולבחון את כדאיות המשך ההפקדות וזאת בהתחשב בכל הקשור לעולם האקטואריה.
עולם הייעוץ הוא עולם הבא להביא מקצועיות וניזון מתשלום מהלקוח למטרותיו של הלקוח בלבד בניגוד למשווק/סוכן הניזון מעמלות מהחברות השונות אותם הוא מייצג בין אם לתועלתו של הלקוח או לא.
לעניין בחירת המוצר הפנסיוני לגבי אותו רובד שכר מעבר להפקדה המותרת לקרן הפנסיה החדשה, קיימים פתרונות נוספים טובים יותר מאשר הפניית הכספים לביטוח מנהלים או קרן פנסיה כללית.
לגבי ניוד הכספים, לא אוכל לתת את דעתי בנושא בשל מחסור בנתונים אודות התוכניות שברשותך.
לגבי מיקוח בדמי הניהול עבור תוכניות ביטוח מנהלים קיימת מגבלה אך מהניסיון שלנו לאחר שבחנו תיקים פנסיוניים של לקוחות מהעבר מצאנו כי עומדות בפני המבוטחים אפשרויות נוספות שמייטיבות עם הלקוח בכל הקשור לתוכניות המנהלים.
אין לראות בתשובתי תחליף לייעוץ פנסיוני פרונטלי, אשמח לסייע בהרחבה בנושא בכל הקשור לשאלותייך כאן
המשך ערב טוב,
אופיר
לינקים:
קרן פנסיה או ביטוח מנהלים?
קרן פנסיה כללית
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה