דף הבית
צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!
שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
רוצה לחסוך עכשיו!
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו
ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
קרן פנסיה
ביטוח מנהלים
קופת גמל
קרן השתלמות
*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק
פורומים
פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי
פורום ייעוץ פרישה לפנסיה
לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤
חבר באתר
¤
מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
מעסיק לא הפקיד לפנסיה
אתי
30.04.14
01:43
שאלתי מתיחסת למעביד שלי במגזר הפרטי( רופא שיניים) אני עובדת אצלו שנתיים ותשעה חודשים ומעולם לא נפתחה עבורי קרן פנסיה מסיבות שונות של המעביד שלי שבכל פעם מצא תירוץ אחר, כשסוף סוף הואיל המעסיק שלי להסכים להפקיד לי פנסיה( למרות שידוע לו שזו עבירה על החוק) התברר לי שעלי לשלם 5000 שח לחברת הביטוח מאחר וזה החלק היחסי שלי והוא יפקיד 8000 שח גובה המשכורת שלי עומד על 3500 שח בחודש, האם ניתן להפקיד רטרו לפנסיה אחרי כל כך הרבה זמן? האם כדאי לי לעשות זאת מבחינה כלכלית? והאם המעסיק יכול לחייב אותי לשלם 5000 שח שהצטברו לסכום גבוה שאין ביכולתי לשלם או שאני יכולה לחייב אותו להפקיד רק את הסכום שלו כי הוא הביא אותי למצב הזה? אודה לתשובות
תגובה
RE: מעסיק לא הפקיד לפנסיה
אופיר שץ
¤
04.05.14
08:37
אתי שלום,
ראשית, ברגע שמעסיקך בא איתך בדברים ומעוניין להשלים את החוב, מבחינתך הוא ביצע את התחייבותיו (אומנם לא בדרך שהחוק קבע). אומנם אלו סכומים גבוהים יחסית למשכורתך אך זו מחוייבותו. המלצתי היא לפרוס את התשלום על פני מספר חודשים בנוסף לתשלומים השוטפים.
הפקדת כספים רטרו עבור מרכיבי שכר היסטוריים לא ייזכו אותך בהטבת מס תחת סעיף 45.
במידה והחלטת לקבל את דרכו של מעסיקך, העלי נושא זה או שחשבונאית מעסיקך יימצא דרך יצירתית לתגמל אותך מבלי לפגוע בזכויותייך.
אין חובה מצידך להפקיד סכום גבוה כזה וזאת לאור התנהלות לא תקינה של מעסיקך. ולכן עצתי לפרוס את הסכום על פני מספר חודשים, עבורו זו התעסקות חשבונאית אבל את תבחרי את הנוח לך ביותר.
המשך יום טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה