דף הבית
צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!
שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
רוצה לחסוך עכשיו!
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו
ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
קרן פנסיה
ביטוח מנהלים
קופת גמל
קרן השתלמות
*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק
פורומים
פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי
פורום ייעוץ פרישה לפנסיה
לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤
חבר באתר
¤
מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
האם אני חייב להצטרף לביטוח קולקטיבי במקום העבודה?
יהורם ד
27.04.14
17:54
שלום למשתתפים
גובים לי מזה כשנתיים כספים עבור ביטוח חיים שעשו לכל העובדים. האם אני חייב להיות שותף לזה?
מה עושים? לא בדיוק הדריכו אותי
תודה על העזרה, יהורם.
תגובה
RE: האם אני חייב להצטרף לביטוח קולקטיבי במקום העבודה?
אופיר שץ
¤
28.04.14
09:04
יהורם שלום,
בביקורות שערך משרד האוצר - אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון במספר חברות ביטוח נמצאו מקרים בהם צורפו מבוטחים לביטוחי חיים קולקטיבים (עובדים או בני משפחותיהם) ללא קבלת הסכמתם המפורשת בכתב מראש, זאת על אף שהמבוטחים נשאו בעלות הביטוח (בצורה מלאה או חלקית), כנדרש בתקנות הפיקוח על עסקי ביטוח (ביטוח חיים קבוצתי).
בשל כך החליט האגף על:
במקרים שבהם לא אירע מקרה ביטוח, על חברת הביטוח לקבל הסכמה מפורשת בכתב של מבוטחים בביטוח חיים להמשיך ולהיות מבוטחים בחברה
למבוטחים שיודיעו לחברת ביטוח כי אינם מעוניינים בביטוח ולמבוטחים שלא יודיעו על החלטתם, על אף משלוח הודעות כמפורט להלן, חברת ביטוח תבטל את הכיסוי הביטוחי ותשיב פרמיה ישירות למבוטח. השבת פרמיה תהיה בגובה סך הפרמיה ששילמו מבוטחים החל ממועד הצטרפותם לראשונה לביטוח ולכל היותר שלוש שנים ממועד פרסום הכרעה זו, ועד למועד ביטול הכיסוי הביטוחי בצירוף הפרשי הצמדה וריבית בהתאם להוראות חוק פסיקת ריבית.
במסגרת הפנייה על חברת הביטוח להעמיד בפני כל אחד מהמבוטחים את הבחירה בין שתי האפשרויות הבאות: האחת, המשך הביטוח באמצעות החברה, והשנייה, ביטול הביטוח באופן מיידי. ככל שמדובר בביטוח המשולם בחלקו על ידי המעסיק ובחלקו על ידי העובד, החברה תציין זאת בפני המבוטח, תברר את רצונו ותבהיר למבוטח את ההשלכות לכך
מה שניתן להבין מכך הוא שבמידה ואתה מעוניין לבטל זאת, עומדת לרשותך האפשרות.
המשך יום טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה