צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!

שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו

ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
‫*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון‬
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.‬
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤ חבר באתר
¤ מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
כיסוי פנסיית שאירים במסגרת ביטוח מנהלים.
איתן
02.04.14 08:03
שלום,

בשנת 1997 במסגרת מקום עבודתי הצטרפתי לביטוח מנהלים, שכלל בין היתר כיסוי ביטוחי לפנסיית שאירים על פי הסכם קולקטיב בין החברה שבה אני עובד לחברת הביטוח וסוכנות הביטוח.
לאחרונה החלטתי להתעדכן על זכויותיי הכספיות (ליתר דיוק זכויות שאריי) למקרה שחלילה יצטרכו לממש את זכותם, וביקשתי לקבל תדפיס מחברת הביטוח עצמה וזאת מכיוון שבכיסוי הספציפי הזה החישוב תמיד היה נשלח לי מטעם סוכנות הביטוח ולא מחברת הביטוח.

במשך 70 יום ניהלתי "מאבק טלפוני" עם סוכנות הביטוח לקבל את התדפיס של זכויותיי וזאת לאחר שפניתי למנהלים בדרגים בכירים בסוכנות, כולל התראה על כך שבמידה ולא אקבל מחברת הביטוח את תדפיס זכויותיי אפנה בתלונה למפקח על הביטוח.

ביום האחרון שבו כבר הייתי אמור לפנות בתלונה למפקח, קיבלתי באופן פתאומי מכתב מחברת הביטוח שמודיע לי כי אכן קיים כיסוי כזה, אולם ואני מצטט: "כיסוי זה מסתיים בימים אלו, מאחר והסכם הקולקטיב כבר אינו בתוקף בהתאם לתנאי הרגולטור".

תמוה בעיניי שבמשך כל התקופה הזו אף גורם מקצועי בסוכנות הביטוח לא דיבר איתי על כך שבדיוק בימים אלו הרגולטור ביטל את תוקף הכיסוי הזה.

שאלותיי הן :
1) האם אכן המפקח על הביטוח ביטל את כיסוי פנסיית השאירים כמצוטט על ידי חברת הביטוח ?
2) האם אפשר לבטל באופן חד צדדי כיסוי ביטוחי של פנסיית שארים שעליה אני משלם פרמיה כבר למעלה מ-17 שנה ?
3) ואיך זה שסוכן הביטוח מעולם לא הודיע לי על כך והמשיך לגבות פרמיה ?

בתודה מראש
איתן
תגובה
RE: כיסוי פנסיית שאירים במסגרת ביטוח מנהלים.
אופיר שץ ¤
03.04.14 15:53
איתן שלום,

לרוב חברות הביטוח נוהגות להגביל את הביטוח הקולקטיבי לתקופה של שלוש שנים, מתוך נקיטת זהירות ובדיקת כדאיות אך ניתן לחידוש ע"י אישור מהמפקח על הביטוח.
יכול להיות מצב כי לאורך השנים ביטוח הקולקטיב היה קיים ולאחרונה הוחלט להפסיקו מכל סיבה שהיא.

לשאלת האם ניתן לבטל בהודעה חד צדדית תשובתי היא כפי שציינתי כי התוכנית הביטוחית הקלקטיבית תחומה ומוגבלת בזמן.
לרוב הפרמיה הנגביית מהלקוח היא דרך המעסיק וכל רגע שהיא נגביית, אתה מבוטח. ברגע כזה שהתוכנית מסתיימת, ניתנת האפשרות לעובד להמשיכה באופן פרטי ללא הגבלות.

מקווה שענית לך על שאלתך.
לכל שאלה, אתה מוזמן לשוב ולהעלות בפורום

המשך יום טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה
איתן
03.04.14 19:27
אופיר - תודה רבה על התשובה.

בברכה
איתן
תגובה
איתן
16.07.14 14:54
אופיר שלום,

ציינת בתגובתך כי "ברגע כזה שהתוכנית מסתיימת, ניתנת האפשרות לעובד להמשיכה באופן פרטי ללא הגבלות".

יש לי 2 שאלות בנושא :
1) האם הם חייבים לאפשר לי להמשיך להיות מבוטח בפנסיית שאירים גם באופן פרטי ?
הם מציעים לי כרגע רק ביטוח ריסק.
2) והאם התעריף אותו אני אשלם על הביטוח החליפי צריך להיות תואם עד כמה שאפשר לביטוח הקיים ?
היום אני משלם 150 ש"ח לחודש לפנסיית שאירים, והם רוצים שאשלם 450 ש"ח לביטוח ריסק לאחר שביצעו היוון של פנסיית השאירים לסכום חד פעמי.

אודה לך על תשובתך
בתודה
איתן
תגובה
אופיר שץ ¤
20.07.14 16:37
איתן שלום,

ברצוני לדייק בניסוח "פנסיית שארים". הצגת בהודעה הראשונה שלך כי מדובר בביטוח מנהלים. לידיעתך בביטוח מנהלים קיים כיסוי ביטוחי למקרה מוות המעניק לשאירי המבוטח סכום חד פעמי.

אם כך, חברת הביטוח לא מחוייבת לתעריף המפעלי/קולקטיבי ולכן סיכוי גבוה שהעלות תיהיה גבוהה יותר.
חברת הביטוח מחוייבת לגובה והמשך הכיסוי הביטוחי הנוכחי. ביטוח נוסף מחייב אותך בהצהרת בריאות ולעיתים גם בתנאים שונים.
אני מציע לערוך תכנון צרכים מחדש ע"מ לבחון את הצורך הביטוחי וגובהו. ייתכן כי כיסוי שנרכש בעבר רלוונטי פחות להיום במידה כזו או אחרת.
לגבי העלות, אין לי מספיק פרטים לגבי גילך, מצבך הרפואי, גובה הכיסוי הביטוחי ועוד..

המשך יום טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה