דף הבית
צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!
שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
רוצה לחסוך עכשיו!
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו
ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
קרן פנסיה
ביטוח מנהלים
קופת גמל
קרן השתלמות
*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק
פורומים
פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי
פורום ייעוץ פרישה לפנסיה
לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤
חבר באתר
¤
מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
קרן פנסיה מקפת במגדל
קובי
19.03.14
11:41
שלום רב,
יש לי קרן פנסיה מקפת במגדל. אבקש לברר מספר פרטים:
1. במה כרוך מעבר בין מסלולי גיל פרישה. האם מבוטל איזהשהו וותק?
2. שני אנשים שפרשו בפועל בגיל 60, והפרישו כל החיים את אותם הסכומים, אחד במסלול גיל פרישה 60 ואחד במסלול גיל פרישה 67, האם הם יקבלו בסוף את אותה הקצבה? (תוך התעלמות מעלויות כיסוי הביטוח שלהם, ותוך הנחה שלא ישתנה התקנון של קרן הפנסיה, רק חישובים אקטואריים שוטפים) האם יש איזה שהם חישובים אקטוארים שיכולים להשפיע במהלך השנים \ עם המעבר?
3. לאחר שהסתכלתי בתקנון קרן הפנסיה (מגדל מקפת) אני רואה שככל שמסלול גיל הפרישה הוא לגיל מאוחר יותר, ככה המקדם של עלות הביטוח (דמי סיכון) יותר גבוה, ולכן העלות הביטוחית יותר גבוהה. (נספח ט"ו)
לכן, אני חוזר על השאלה, אם גם ככה המעסיק נותן לי כיסוי לא.כ.ע. וקרן הפנסיה לא תממן לי כלום מעבר לזה (אין כפל ביטוחי) אז למה צריך לשלם יותר דמי ביטוח (נכון לעכשיו 4% יותר, והפער עולה עם הגיל)
לגבי תקופת האכשרה האם התקופה היא תמיד או רק אם מתגלה מחלה? כי אם זה רק אם מתגלה מחלה, אז אם קורה מקרה כזה והמעסיק מפסיק את תשלום א.כ.ע. הפרטי, ניתן יהיה להמשיך את הביטוח הפרטי עד סוף תקופת האכשרה ואז לבטל אותו. ואם לא מתגלה מחלה, אז אפשר פשוט לשנות את מסלול גיל הפרישה ברגע שהמעסיק מפסיק לממן את הא.כ.ע. האם אני צודק?
אם אני מבין נכון, אני משלם כל חודש מעל 10 ש"ח רק על הא.כ.ע. לקרן הפנסיה (והסכום עולה עם הגיל), שנכון לעכשיו אני בכלל לא צריך אותו. אז אני בודק אם ניתן לצמצם את הסכום הזה ככל שניתן.
תגובה
RE: קרן פנסיה מקפת במגדל
אופיר שץ
¤
20.03.14
10:05
דואר אלקטרוני:
ofir@futurevalue.co.il
קובי שלום,
לשאלותיך:
1. במעבר בין מסלולי גיל הפרישה מחושבת הפנסיה בהתאם לגיל הפרישה החדש. כמובן שבמידה ושינוי זה הגדיל את שיעור פנסיית הנכות ו/או פנסית השאירים – יחול שיוני לגבי תוספת הכיסוי הביטוחי לפנסיית הנכות ו/או פנסיית השאירים בהתאם.
2. עצם העובדה שבחרו ב-2 מסלולי גיל פרישה שונים, הקרן מחשבת את גובה הקצבה שונה. העלויות הפנימיות במסלולים שונה. ראה את שכתבת בשאלה מס' 3 שמראה ע"פ התקנון שגובה הקצבה יהיה שונה.
3. במידשה ומעסיקך אכן משלם את מרכיב הביטוח במקרה של אובדן כושר עבודה, אכן מומלץ לבחון את המסלול המתאים בקרן פנסיה ולחסוך עלויות שהיום מנותבות לפנסיית נכות לטובת חסכון והגדל הקצבה בפרישה.
תקופת האכשרה היא תקופה שבמקרה והפכת לנכה או חלילה מקרה מוות כתוצאה ממחלה שהצהרת עליה ביום הצטרפותך לקרן הפנסיה כמבוטח פעיל, לא תכסה קרו הפנסיה ב60 החודשים הראשונים. היה והתגלתה מחלה חדשה בתוך ה-60 חודשים הללו, תיהיה בהחלט מבוטח עליה.
קיימת כאן התייחסות לנתונים כלליים. אין מן האמור תחליף לייעוץ פנסיוני פרונטלי. במידה ואתה אכן מוצא לנכון לערוך שינויים בתוכנית הנוכחית, אתה מוזמן לפנות אלינו להתייעצות ראשונית ללא עלות ונשמח לסייע לך
המשך בוקר טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה