צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!

שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו

ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
‫*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון‬
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.‬
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤ חבר באתר
¤ מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
אי תשלום פנסיה - הלנת שכר?
אלכס
05.03.14 09:15
לפני כשנתיים התחלתי במשרד רואי חשבון.

במקום העבודה הקודם הייתה לי קרן פנסיה, וציינתי זאת בפני המעסיק החדש כשהתחלתי לעבוד.

לפי החוק, אני זכאי לקרן פנסיה החל מהיום הראשון(כאשר הכספים מופקדים לאחר 3 חודשי עבודה רטרואקטיבית), נכון?

המעסיק התעלם מכך, והתחיל להפקיד לפנסיה רק בחלוף חצי שנה. כלומר, במשך חצי השנה הראשונה לא הפקיד כספים לקרן פנסיה, וגם לא הפקיד אותם רטרואקטיבית, לא אחרי 3 חודשים, ולא אחרי 6 חודשים.

כשבאתי למעסיק וטענתי שמגיעה לי פנסיה מהיום הראשון, הוא טען שיבדוק את זה ויחזור אלי. לאחר מכן הזכרתי לו עוד כמה פעמים על כך, אך הוא לא עושה עם זה כלום ודחה אותי בטענות שונות.

השאלה הנשאלת היא:

האם במקרה כזה חלים פיצויי הלנת שכר על הסכומים הללו? איך לעשות את החישוב? האם לקחת בחשבון גם את הפקדות המעביד לפיצויים או לא? עשיתי הארכה גסה כזאת: 4,300 כפול 10% כפול 6 חודשים = בערך 2,000 ש"ח.

כאשר הכנסתי סכום זה למחשבון הלנת שכר קיבלתי שמגיע לי למעלה מ 20,000 ש"ח.

האם החישוב שלי נכון? האם הטענות שלי נכונות? האם אכן מגיעים לי פיצויי הלנת שכר במקרה זה?

תודה רבה מראש

אלכסיי
תגובה
RE: אי תשלום פנסיה - הלנת שכר?
אופיר שץ ¤
05.03.14 16:18
אלכסיי שלום,

פיצויי הלנת שכר מתייחסים במקרה שמעסיקך לא משלם לך את המשכורת לאחר 10 לחודש וגם במקרים בהם לא מופרשים כספים לקופות גמל.

במקרה שמעסיקך לא מפריש כספים לקרן הפנסיה, נחשב סכום ההפקדה שהמעביד חייב להעביר לקרן הפנסיה כשכר מולן אך הזכות לתבוע את תשלום פיצויי הלנה בגין אי תשלום לקרן הפנסיה נתונה לקרן הפנסיה בלבד, ולא לעובד. לכן ממקרים בעבר שידועים לי, קבע בית המשפט כי העובד לא זכאי לפיצויי הלנה בגין הסכומים שלא הועברו ע"י המעסיק לקרן הפנסיה.

ולכן, כאשר המעסיק לא העביר כספים לקרן והיתה הצטרפות לקרן בתחילת עבודתך, לרוב רן הפנסיה תשלח מכתבי פיגורים.

עצתי היא לערוך חישוב לגבי הכספים שהיו אמורים לעבור לקרן ולהציגם למעסיקך במטרה להגיע לפתרון טרם פנייתך לגורם משפטי.

ניתן לערוך דוח זה בפנייתך אלינו.

המשך יום טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה