דף הבית
צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!
שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
רוצה לחסוך עכשיו!
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו
ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
קרן פנסיה
ביטוח מנהלים
קופת גמל
קרן השתלמות
*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק
פורומים
פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי
פורום ייעוץ פרישה לפנסיה
לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤
חבר באתר
¤
מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
תשלומים לביטוחים ופנסיה בעת הפסקת עבודה
דוד
04.02.14
00:46
שלום,
פוטרתי לפני כשנתיים מחברת הייטק ומאז לא מצאתי עבודה מתאימה. כיום אני קרוב לגיל 50 ומכין את עצמי לאפשרות לא אמצא יותר עבודה קבועה שמתאימה לי.
בינתיים אני ממשיך לשלם באופן עצמאי למבטחים הוותיקה, ובנוסף תשלומים לחברות ביטוח על ריסק, אובדן כושר עבודה וחסכון פנסיוני עם מקדמים ישנים ו"טובים".
ברצוני לצמצם את הוצאותיי החודשיות לפנסיה ולביטוחים תוך פגיעה מינימלית בכיסויים הנדרשים ובזכויותיי.
כמה שאלות בבקשה:
1. פעם בשנה אני מבקש ומקבל ממבטחים הוותיקה דו"ח האומר מה גובה הפנסיה הצפויה שלי בגיל פרישה על סמך התשלומים עד כה. מהשוואה בין הדו"חות נראה שלמרות שאני משלם כל חודש סכום משמעותי אני כמעט דורך במקום מבחינת גובה תשלום הפנסיה העתידי.
האם זה יתכן? האם יש סימולטור חינמי שיעזור לי לוודא את זה? האם יש אפשרות להפחית את התשלום החודשי למינימום תוך שמירה על הזכויות?
2. בהינתן שאני לא עובד והאופק התעסוקתי שלי מוטל בספק, האם יש טעם להמשיך לשלם לביטוח אבדן כושר עבודה? ואולי כדאי להפסיק לגמרי ולרכוש ביטוח חדש כזה רק אם וכאשר אמצא עבודה?
3. האם לאדם בן חמישים שאינו עובד באופן קבוע יש צורך בביטוח ריסק? ואולי כדאי להפסיק לגמרי ולרכוש ביטוח חדש כזה רק אם וכאשר אמצא עבודה?
תודה רבה,
דוד
תגובה
RE: תשלומים לביטוחים ופנסיה בעת הפסקת עבודה
אופיר שץ
¤
04.02.14
08:30
דוד בוקר טוב,
קראתי בעיון את הודעתך.
לשאלתך הראשונה בנושא סימולטור חינמי, לא קיים כזה כלי חישובי הפתוח לקהל הרחב. קיימים בודדים המספקים שירותים אלו הנעזרים בכלים ייעודיים. אנו ב FutureValue פיתחנו כלים ייעודיים בכל הקשור לקרנות הפנסיה הוותיקות העונים על הצורך שציינת. קרנות הפנסיה הוותיקות הן תוכניות מורכבות שלמרבה הצער גם הקרנות עצמן לא נותנות פתרון בכל הקשור לחישובים עתידיים, אלו שיעניקו לך פתרון וחלופות טרם קבלת החלטה איך להמשיך מכאן והלאה ומה תיהיה ההשפעה על הפנסיה העתידית.
לגבי שאלתך השניה בכל הקשור לביטוחים. ייתכן כי קיימים בתיקך הביטוחי כיסויים ביטוחיים עודפים, כאלה שאינם עונים על הצורך האמיתי שלך.
ע"מ שאוכל לתת לך המלצות איזה מן הכיסויים מיותרים, איזה מהם פחות רלוונטיים לסטטוס שלך היום, מה ניתן להקטין מבחינת תחזוקת התוכניות, אין מנוס מלבחון את תיקך הפנסיוני בצורה רצינית באופן אישי. נדרש כאן שיתוף מלא מצידך במידע שקיים ברשותך, תשאול מצידי ולאחר מכן ניתוח ועיבוד כל המידע שיתקבל אם ממך ו/או מהחברות בהן אתה מבוטח.
ע"פ הנתונים שהצגת, אני ממליץ לך מאוד לפנות לשירות ייעוץ, שירות שייתן לך פתרון מלא וגם יחסוך לך כספים רבים שאתה משלם היום ואינך מודע באמת מה נכון ומה לא.
אתה מוזמן לפנות אלינו ישירות או אליי ישירות ונשמח לעזור. לשאלות כלליות אנחנו כאן נשמח להמשיך לסייע ולענות ככל שניתן.
המשך בוקר טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה