דף הבית
צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!
שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
רוצה לחסוך עכשיו!
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו
ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
קרן פנסיה
ביטוח מנהלים
קופת גמל
קרן השתלמות
*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק
פורומים
פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי
פורום ייעוץ פרישה לפנסיה
לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤
חבר באתר
¤
מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
פירוט תשלומים בטופס 161
לי-אור
27.01.14
16:04
דואר אלקטרוני:
amircpa4@gmail.com
שלום לכולם,
יש לי טופס 161 ובו 3 שורות, ב-2 מתוכן קוד המשלם 6 וקוד התשלום 30. באחת קוד משלם 4 וקוד תשלום 20. איני בטוחה שהבנתי את ההגדרות לקודים הנ"ל בדברי ההסבר לטופס, ולפיכך הרי השאלות שלי:
1. האם כל הסכומים המופיעים בסעיף ח' (פירוט תשלומים בגין פרישה) הינם סכומים שמשתחררים מהפוליסות במעמד עזיבת העבודה, או שנמצאים שם כל הסכומים שנצברו לעובד, לרבות אלה שהוא מעוניין לבקש עליהם רצף?
2. קוד משלם 6 וקוד סוג תשלום 30, האם פירושם שאלו כספים המועברים לרצף קצבה\פיצויים, או שמתבצע פדיון של הכספים הנ"ל? האם מדובר בכספי תגמולים (קצבה), או בכספים שנצברו כרכיב פיצויים בקרן הפנסיה?
3. קוד משלם 4 וקוד סוג 20, האם פירושם פדיון של כספי פיצויים? האם מקורם יכול להיות בקרן הפנסיה, או רק בפוליסה ייעודית לפיצויים?
3. האם נכון תמיד לראות בקוד תשלום 20 כ"הנזלה" או פדיון של כספים שנצברו (בין אם תגמולים או פיצויים), וקוד 30 כיצירת רצף?
תודה לכל העוזרים!
תגובה
RE: פירוט תשלומים בטופס 161
אופיר שץ
¤
28.01.14
19:41
שלום,
ראשית, בסעיף ח', לא כל הכספים פטורים בהכרח וזאת בהתאם לתקרות המס בייחוד כשמדובר בכספי פיצויים כפי שציינת.
לגבי מה ניתן לעשות עם כספים אלו תשובתי היא שקשה לי לתת תשובה כאשר מעורבים כספים שונים ואין בידי אינפורמציה כדוגמא שכר ושנות העבודה ועוד..
שאלה 2:
קוד 6 עם סוג תשלום 30 אלו כספי פיצויים שנחסכו בתוכנית מסוג קצבה כדוגמא קרן פנסיה או ביטוח מנהלים. (פחות נפוץ)
קוד 6 וסוג תשלום 20 אלו כספי פיצויים שנחסכו בתוכנית מסוג קצבה כדוגמא קרן פנסיה או ביטוח מנהלים מסוג קצבה.
שאלה 3:
קוד 4 וסוג 20 הם כספי פיצויים שנחסכו בתוכנית כדוגמא קופת גמל או ביטוח מנהלים בעלות אופי הוני.
שאלה 4:
קוד תשלום 30 מתייחס לקופת בעלת אופי קצבתי לעומת קוד תשלום 20 המתייחס לקופה בעלת אופי הוני/חד פעמי
למה התכוונת רצף? יש רצף קצבה ורצף מעסיקים/פיצויים. הם שונים במהות
לפניך קישור למאמר רצף קצבה
המשך קריאה מהנה
אופיר
לינקים:
רצף קצבה וחרטה מרצף קצבה - דרך נוספת לתכנון מס נכון
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה
לי-אור
29.01.14
08:29
דואר אלקטרוני:
amircpa4@gmail.com
תודה על המענה. ראשית, הבנתי מתשובתך שסעיף ח' מפרט את כל הכספים שנצברו, ולא בהכרח את מה שישולם לעובד עם עזיבתו. אמת?
לגבי הרצף- כיוון שבמקומות אחרים (למשל בתדריך של חברת כלל ביטוח למילוי טופס 161) קראתי שקוד 20 פירושו הנזלה מיידית של הכספים הצבורים, וקוד 30 פירושו העברה לרצף והמשך צבירה (בין אם של פיצויים ובין אם של תגמולים), רציתי לאמת זאת. מתשובתך עולה שאין זה כך, וקוד התשלום מתייחס למהות הכספים, ולא למה שקורה איתם ברגע הפרישה.
תגובה
אופיר שץ
29.01.14
10:06
שלום,
סעיף ח' מפרט את כל הכספים שנצברו ואלו העומדים לרשות העובד. אין בטבלה זו אמירה מה חייב ומה פטור בעת משיכת כספים.
קוד 20 ו-30 מציג את סוגי הכספים שעומדים לרשות העובד מבלי לתת את הדעת מה חייב במס ומה לא. בין אם בתוכנית קצבה או קצבה לא משלמת
הצגת הכספים היא בסה"כ חומר גלם לפני שניגשים לחישובי הכספים בין אם חייבים במס או פטורים. כמובן שמדובר רק בכספי פיצויים.
בעת החישוב, יש להתחשב בפרמטרים שונים אשר הם אלו שיקבעו כיצד ניתן למשוך כספים אלו ובאיזה תנאים מגבילים.
מוזמנים לעשות LIKE בדף לנו בפייסבוק
המשך יום טוב,
אופיר
לינקים:
דף הפייסבוק שלנו FutureValue
טבלת הניכויים רשות המיסים לשנת 2014
תגובה
לי-אור
29.01.14
12:25
דואר אלקטרוני:
amircpa4@gmail.com
אם כך, כל מה שמוצג בסעיף ח' הוא פיצויים? איך זה ייתכן אם אמרת שקוד 30 מייצג תגמולים?
כרגע איני מתעסקת בשאלת המיסוי, אלא רק באשר למהות הכספים והנעשה איתם בעת הפרישה.
תגובה
אופיר שץ
¤
29.01.14
12:52
כנראה שארע בלבול בין המונחים כי הצגת בשאלתך הראשונה שאלה לגבי כספי התגמולים.
אכן מדובר רק בכספי הפיצויים. תכנסי שוב להודעה השנייה ברשימה.
את מוזמנת לפנות אליי ישירות ואבהיר זאת בקצרה
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה