צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!

שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו

ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
‫*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון‬
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.‬
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤ חבר באתר
¤ מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
מעבר לביטוח מנהלים אחר
שלומי ג.
26.12.13 08:32
שלום רב,

יש ברשותי ביטוח מנהלים וקרן פנסיה.

כיום הביטוח מנהלים מגדל בדמי ניהול של 3% מהפקדות ו1.25% מהמצטבר.

נכנס לנו סוכן נוסף לחברה שמציע לעבור לביטוח מנהלים של הפניקס בתנאים של 2.45% מהפקדות ו0.8% מהמצטבר. כמו כן אחרי שמצטבר סכום מסוים (אולי 200,000 ש"ח) ה% מצטבר יורד ל0.5.

הראו לי נתונים (הסוכן הנוכחי) שמראה שהתשואות במגדל טובות יותר לאורך השנים.

עזרו לי להחליט - מה עדיף בהנחה שבמגדל התשואות באמת עדיפות - הנחה בדמי ניהול לאורך זמן או תשואה עדיפה. איך בכלל פניקס בביטוחי מנהלים?
תגובה
RE: מעבר לביטוח מנהלים אחר
אופיר שץ ¤
26.12.13 10:13
שלומי בוקר טוב,
ראשית, תודה שפנית אלינו.

לשאלתך,
לכאורה, על פני השטח, אין ספק שבבחינה מהירה, דמי הניהול שמוצעים לך אכן מייטיבים איתך לאורך תקופת החיסכון ומייד ארחיב בנקודה זו.

ראשית אני מציע לך כגישה, קודם לפנות לחברת הביטוח בה אתה מבוטח כרגע ולציב בפניה את המצב ולאפשר לה להשוות תנאים אלו שקיבלת.
לידיעתך, חברות הביטוח מודעות לנושא העברת כספים בין חברות הביטוח וזאת ניתן להם עד סוף שנת 2013 ע"פ הוראת המפקח על הביטוח.

בחישוב מהיר, לפנייך השוואה אך חשוב טרם קבלת ההחלטה לבחון את תנאי התוכנית לעומק ובצורה מקצועית.

מהשוואה שערכנו בין התכניות לגבי שכר זהה, שיעורי הפרשות זהה לתקופת חסכון לאורך שנים זהה מצאנו כי:

הפער בחסכון בין התוכנית שלך היום לבין 2 מצבים:
1) תוכנית חדשה בהפניקס במידה ודמי הניהול מצבירה יהיו קבועים (0.8%) הפער בחסכון יהיה : כ- 13% לטובת הפניקס
2) תוכנית חדשה בהפניקס במידה ודמי הניהול מצבירה ירדו ל-0.5% בהתאם לצבירה של 200,000 כפי שהצגת, הפער בחסכון יהיה : כ- 22.7% לטובת הפניקס

--------------------------------

הפער בין התוכנית שלך היום לבין 2 מצבים בדמי הניהול שאתה משלם :
1) תוכנית חדשה בהפניקס במידה ודמי הניהול מצבירה יהיו קבועים (0.8%) הפער בעלויות יהיה : כ- 30% לטובת הפניקס
2) תוכנית חדשה בהפניקס במידה ודמי הניהול מצבירה ירדו ל-0.5% בהתאם לצבירה של 200,000 כפי שהצגת, הפער בעלויות יהיה : כ- 46% לטובת הפניקס

אין ספק שההבדלים גדולים מאוד. חשוב לבחון בנוסף את נושא מקדמי הקצבה בתוכנית החדשה מול הישנה ואת תנאי התוכניות.
אין ספק שתשואה זהו פרמטר חשוב אך לא בכל מצב בייחוד שפערי העלויות כל כך גבוהים כפי שהצגת בשאלתך.

אתה מוזמן לקרוא את המאמר "תשואה או דמי ניהול ? מה חשוב יותר?" רצ"ב קישור מטה.

בנוסף, חשוב לי להבהיר כאן כי המענה בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ פנסיוני פרונטלי ואין בתשובות מענה לייעוץ פנסיוני ואחריות כלפי הצעדים בהם תבחר בבחירת תוכנית חדשה.

אתה מוזמן לפנות אלינו לייעוץ ראשוני ללא עלות ונשמח לעזור בהתאם לפרטייך האישיים. כך תוכל להיום סמוך ובטוח כי אתה פועל נכון.

זכור: תן הזדמנות לחברת הביטוח הקיימת בה אתה נמצא להשוות את תנאי השוק בטרם תבצע שינויים

***במידה וקיבלת מענה המספק את צרכייך, אתה מוזמן לעשות לנו לייק בדף הפייסבוק שלנו.

המשך יום טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה
RE: מעבר לביטוח מנהלים אחר
שלומי ג.
26.12.13 11:47
תודה על המענה המהיר.

שאלתי באה מכיוון שהסוכן הנוכחי ירד על הביצועים של הפניקס, ועל התשואות שלהם ביחס למגדל. האם הפניקס כל כך גרועים? (הוא הזהיר אותי מיצחק תשובה...).

לגבי התמקחות עם מגדל, השיעור דמי ניהול הנוכחי הוא ההסכם שיש עם החברה שלנו, לדברי הסוכן, לא ניתן להוריד מעבר לכך.
תגובה