דף הבית
צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!
שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
רוצה לחסוך עכשיו!
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו
ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
קרן פנסיה
ביטוח מנהלים
קופת גמל
קרן השתלמות
*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק
פורומים
פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי
פורום ייעוץ פרישה לפנסיה
לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤
חבר באתר
¤
מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
אובדן כושר עבודה
קארין
11.12.13
03:05
אופיר שלום,
הצטרפתי לקרן פנסיה ב-8/12 כשהתחלתי עבודה חדשה. פוטרתי לאחר כשנה ואני מקבלת דמי אבטלה כבר 5 חודשים.
בגלל מצב בריאותי אני באובדן כושר עבודה (מזה 3 חודשים עקב פריצות דיסק), הביטוח עדיין בתוקף והריסק ייכנס לתוקף חודש הבא.
רגע לפני שאני מגישה תביעה לאובדן כושר עבודה רציתי לדעת:
1. האם הקצבה החודשית שאני זכאית לה היא עד 75% מהשכר המבוטח כשעבדתי או שבגלל שאובדן כושר העבודה קרה בזמן אבטלה וההפרשות לפנסיה היו המינימאליות אני מאבדת מהזכאות הזו?
2. אם אקבל קצבת נכות ו/או הבטחת הכנסה מביטוח לאומי (הבנתי שזה סכום ממש נמוך) האם זה מבטל, חופף או מתקזז עם הקצבה מקרן הפנסיה?
3. הבנתי שניתן להגיש תביעה רק לאחר 3 חודשי המתנה. האם אקבל תשלום על שלושת החודשים האלו?
אני בחובות ענקיים... זקוקה לכל עזרה והכוונה לגבי הזכאות שלי...
יש משהו חשוב שכדאי לדעת ולבדוק לפני שאני מגישה את המסמכים לתביעה (השורות הקטנות שעושות הבדל גדול....?) והאם יש עוד משהו שאני זכאית לו מתוקף הביטוח מעבר לקצבה?
המון תודה על העזרה!
תגובה
RE: אובדן כושר עבודה
אופיר שץ
¤
11.12.13
12:21
קארין שלום,
ראשית, עלייך לעדכן את החברה המבטחת בקרות אירוע ביטוחי בו את צופה אובדן כושר לזמן רב בו תפעלי בסוף לתביעת החברה.
דבר שני, אני מאמין שמדובר בקרן פנסיה חדשה. אין בהתייחסותי כאן לקרן פנסיה ספציפית
דבר אחרון, הסבר זה אינו מהווה כתחליף לייעוץ פרונטלי ואין לראות בו כמתן ייעוץ מסיבות משפטיות.
לשאלתך הראשונה, ההכנסה הקובעת לעניין היא הגבוה מבין השניים:
- ההכנסה המבוטחת החודשית המעודכנת בגין החודש שקדם לחודש המקרה
- ממוצע ההכנסה המבוטחת החודשית המעודכנת בגין 12 החודשים שקדמו לחודש המקרה
חשוב לזכור כי אופן חישוב פנסיית הנכות (אובדן כושר עבודה) כולל מרכיבים נוספים מלבד ההכנסה הקובעת כפול שיעור הנכות (עד 75%).
לשאלתך השניה, במידה ואובדן כושר עבודה נגרם לבהתאם הוראות חוק הביטוח
הלאומי עקב תאונה בעבודה או מחלת מקצוע, קבלת פנסיית נכות תותנה בכך שתתבעי קודם את ביטוח לאומי. במידה ותדחי ע"י ביטוח לאומי, יהיה עלייך לפעול לפי דרישות הקרן כולל הגשת עירעור וכו'. במידה ויתקבלו כספים מביטוח לאומי, יקוזזו כספים אלו.
לשאלתך השלישית, במידה ותיהיי באובדן כושר עבודה שהוכר ע"י קרן הפנסיה למעלה מ-6 חודשים, תיהיי זכאית גם ל-3 החודשים הראשונים.
לגבי אופן התנהלות התביעה, חישוב מדוייק של קצבת הנכות והתנהלות מול ביטוח לאומי, תוכלו לפנות אלינו ישירות ונשמח לעזור לך.
המשך יום טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה
קארין
11.12.13
15:52
אופיר המון תודה על התשובה!
אם הבנתי נכון את התשובה שלך אקבל קצבה עבור שלושת החודשים הראשונים רק אם אהיה באובדן כושר עבודה של 9 חודשים ברצף.
הבנתי נכון?
אם אני מקבלת עכשיו זריקות אפידורליות והמצב ישתפר, כלומר לא אהיה באובדן כושר עבודה 6 חודשים נוספים מעבר לשלושה שאני כבר מרותקת לבית, לא אהיה זכאית לקבל כלום על שלושת החודשים הראשונים?
לגבי ביטוח לאומי, מדובר בנכות כללית, לא תאונת עבודה או מחלת מקצוע.
תגובה
אופיר שץ
¤
12.12.13
10:25
קארין שלום,
תוכלי לקבל את הקצבה עבור שלושת החודשים הראשונים רק אם תיהיי באובדן כושר עבודה של 6 חודשים ברצף.
לגבי ביטוח לאומי במידה ומדובר בתאונת עבודה, נכות מעבודה.
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה