צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!

שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו

ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
‫*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון‬
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.‬
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤ חבר באתר
¤ מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
מבטחים הוותיקה או בטוח מנהלים?
אבי
28.11.13 18:14
שלום רב.
אני בן 44 ויש לי ותק של 22שנה במבטחים הוותיקה שבה יש לי פנסיה מקיפה.
לאחרונה הופתעתי לשמוע שאם אפוטר או כשאצא לפנסיה לא אוכל לקבל את 6% הפיצויים שהמעביד מפריש לי למבטחים אלא רק 2 ורבע% שהמעביד מפריש לי לקופה אחרת שזה בעצם השלמה לפיצויים.סה"כ המעביד מפריש לי 8 ורבע% לפיצויים.
אני לתומי חשבתי כל הזמן שאם אפוטר או אגיע לגיל הפנסיה אקבל פיצויים של משכורת אחת שקיבלתי לאחרונה כפול מספר השנים שעבדתי אבל לצערי התבדתי ולפי מה שעכשיו אני מבין אקבל רק חלק קטן מאוד מהפיצויים וכל השאר יישאר במבטחים.
יש לי אפשרות לעבור לבטוח מנהלים עם תנאים טובים ששם אני יודע שאם אפוטר או אצא לפנסיה אוכל לקבל את מלוא הפיצויים.
השאלה שלי היא:
1.אם אשאר במבטחים הוותיקה,האם הקצבה שאקבל בגיל הפנסיה תהיה יותר גבוהה מאשר הקצבה שהייתי מקבל אם הייתי בבטוח מנהלים שכן הכסף של הפיצויים-6%-שהמעביד מפריש לי נשאר במבטחים והסה"כ בכסף שנצבר לי הוא יותר גבוה מאשר בבטוח מנהלים ששם אני יכול למשוך את הפיצויים אם אפוטר או אצא לפנסיה?
2.לפי מה שהבנתי התנאים במבטחים הוותיקה קצת יותר טובים מאשר בבטוח מנהלים,אך במידה והתשובה לשאלה הראשונה שלי תהיה "שהקצבה שלי תהיה פחות או יותר אותו דבר גם בבטוח מנהלים וגם במבטחים הוותיקה(גם אם אוציא את הפיצויים במלואם מהבטוח המנהלים)אז לא כדאי לי לעבור לבטוח מנהלים?
לסכום,אשמח אם תוכלו לעזור לי להחליט מה לעשות,לעבור לבטוח מנהלים או להישאר במבטחים הוותיקה.
השכר שלי בממוצע כ-11000 ש"ח ברוטו.
תודה רבה
אבי
תגובה
RE: מבטחים הוותיקה או בטוח מנהלים?
אופיר שץ ¤
02.12.13 10:39
אבי שלום,

אנו בפורום לא עורכים חישובים פרטניים אך נוכל לתת לך מספר תשובות שיענו על שאלותיך הכלליות.

ראשית, לגבי שכר אחרון כפול מספר שנות עבודותיך, הוא עדיין במקומו. כספי הפיצויים צבורים בקרן אך הם אינם ניתנים למשיכה מקרן הפנסיה מבלי להסב נזק. במידה ותעשה זאת, תאבד נכס פנסיוני חשוב להפקדות עתידיות.
אומנם קיימת מגבלה במשיכתם אך ימתינו לך בגיל פרישה עם ערך מוסף גבוה יותר בהשוואה למוצרים פנסיוניים המצויים היום בשוק.

אומנם במוצרים חלופיים תנתן האפשרות לפדות את כספי הפיצויים ביתר קלות אך מנגד אלו תוכניות אשר יעילותם פחותה. נקודה נוספת, פידיון של שקל אחד מתוך כספי הפיצויים היום, מהווה הפסד של 1.35 ש"ח ביום הפרישה. לא מומלץ במיוחד.

כהחלטה ראשונית, הייתי ממליץ לך להשאר עם מבטחים הותיקה. עם זאת לא הייתי פוסל פנייה לייעוץ אשר יענה על כל שאלותייך, תקבל תמונת מצב כוללת וברורה עבור מכלול התוכניות שברשותך וכך תוכל להיות סמוך ובטוח שאתה אכן במקום הנכון.
במידה ואתה זקוק לכספים היום, קיימות אפשרויות הרבה יותר יעילות אשר אינן מסבות נזק לחסכונותיך.

המשך בוקר טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה