דף הבית
צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!
שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
רוצה לחסוך עכשיו!
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו
ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
קרן פנסיה
ביטוח מנהלים
קופת גמל
קרן השתלמות
*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק
פורומים
פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי
פורום ייעוץ פרישה לפנסיה
לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤
חבר באתר
¤
מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
לא מקבלת טופס 161 מהמעסיק. האם זה תקין? הלנת שכר?
סיגל
29.10.13
18:22
אני סיימתי לפני חודש ימים את עבודתי. טרם קיבלתי את טופס 161 המציין את ההתחשבנות על כספי הפיצוייים.
האם זה תקין? האם אני יכולה לתבוע את מעסיקי על הלנת שכר כי לא יכולה למשוך את כספי הפיצויים (כך נמסר לי מחברת הביטוח).
מה עליי לעשות?
סיגל
תגובה
RE: לא מקבלת טופס 161 מהמעסיק. האם זה תקין? הלנת שכר?
אופיר שץ
¤
04.11.13
22:13
סיגל שלום,
בהתאם לחוקי מס הכנסה ומס מעסיקים, מעביד המשלם מענק פרישה (בין אם מענק או פיצויים) - בין אם במישרין ובין אם באמצעות קופת גמל - חייב לדווח על גבי טופס 161. אי-דיווח הינו עבירה.
קיימים מצבים שמעסיקים לא מציידים את העובד בטופס 161 בעת סיום עבודתם בין אם כעונש או דחייה מכל סיבה שהיא. תאורתית ניתן לפנות לפקיד השומה ללא טופס 161 ולבקש את הפטורים המגיעים לך אבל זאת נעשה תוך הצגת אישורים המעידים על גובה ההפקדות בפועל בתוכניות, גובה השכר ומשך התקופה בה עבדת.
לגבי נושא של הלנת שכר, את מוזמנת להמשיך ולקרוא בקישור הבא את סעיף 20(ה) לחוק הגנת השכר התשי"ח- 1958.
המשך קריאה מהנה
אופיר
לינקים:
חוק הגנת השכר, התשי"ח - 1958
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה