צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!

שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו

ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
‫*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון‬
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.‬
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤ חבר באתר
¤ מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
האם לקבל מזומן או להתעקש על קרן פנסיה?
אמוץ
28.07.13 08:16
אני עובד שנתיים בגן ילדים במשרה חלקית. אני עומד לעזוב את מקום העבודה, בו עבדתי כשכיר, עקב נסיעה לחו"ל. התברר לי שלא היתה לי קרן פנסיה למרות שהייתי זכאי לה לפחות שנה. אם היתה לי קרן פנסיה מקום העבודה היה מכניס אליה אלפיים שקלים ואני אלף. עכשיו מציעים לי שם לקחת אלף שקלים במזומן ולחתום על וויתור זכויות.
אני די מבולבל ולא יודע מה כדאי לי לעשות. מה הזכויות שלי? האם לדרוש יותר? האם להתעקש על קרן פנסיה? הבוסית שלי אומרת שהיא היתה אמורה להפקיד אלפיים שקלים. אלף לקרן פנסיה ואלף שקלים לפיצויים. והיא אמרה שאם אני מתפטר אני לא זכאי לפיצויי פיטורים, ולכן היא מוכנה לתת לי אלף שקלים במזומן. אני מרגיש שעובדים עלי קצת, האם זה הגיוני מה שהיא אומרת? אני לא אמור לקבל אלפיים מהקרן?
תגובה
RE: האם לקבל מזומן או להתעקש על קרן פנסיה?
28.07.13 08:26
אמוץ בוקר טוב,

ע"מ שאוכל להשיב לך בצורה מלאה, אשאל מספר שאלות:

1) מהו התאריך שבו היית זכאי לקבל תנאים סוציאליים?
2) האם היית זכאי לפנסיית חובה ? במידה והיית זכאי לתנאים סוציאליים על כל השכר, אצטרך לדעת את השכר הברוטו

אשמח בשלב זה לדעת מהם הנתונים. לאחר מכן אדע להגיד לך מה הסכום שתדרוש והאם כדאי להפקיד לקופה לחסכון או למשוך כסכום חד פעמי.

המשך בוקר טוב,
אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה
אמוץ
28.07.13 08:52
שלום ותודה על התגובה המהירה.
1. הייתי אמור לקבל תנאים סווציאלים על חודש יולי 2012, אחר כך יצאנו לחופש וחזרתי באוקטובר השנה, אז על יולי שעבר ואוקטובר 2013 והלאה.

2. אני לא יודע מה זה פנסיית חובה, אבל הייתי זכאי לקרן פנסיה לפי החוק, זו שמקבלים חצי שנה לאחר תחילת העבודה. שכר הברוטו שלי בחודש היה בין 2500 ל 3000 שקלים לחודש. לכל התקופה זה עומד על 20 אלף שקלים בערך.

תודה
תגובה
אופיר שץ ¤
28.07.13 09:03
בשמחה.

לשאלתך, ע"מ שנערוך חישוב מדוייק נזדקק כמובן לדיוק ברמת השכר חודש בחודשו.

בהנחה ששכרך הממוצע עומד על 2750 ש"ח מיולי 2012, הפסקה עד סוף ספטמבר 2012 והמשך זכאות לתנאים סוציאליים מאוקטובר 2012 ועד היום תיהיה זכאי לדרוש סכום של:
4,262 ש"ח (עובד + מעסיק).

כספים אלו כוללים את הפיצויים. שהם מהווים 33% מהסכום שציינתי.

ע"פ חוק, מעסיקך חייב לשחרר את כספי הפיצויים הללו.

אופיר
אופיר שץ - יועץ פנסיוני מורשה ע"י משרד האוצר בתחום הפנסיה והפיננסים, פרישה וחסכון קצר/ארוך טווח
ofir@futurevalue.co.il
972-50-222-8000+
תגובה