צרו עימנו קשר לייעוץ עכשיו!

שם מלא
טלפון\סלולרי
אימייל
הערות
יש להזין שם מלא וטלפון ו\או אימייל
השירותים שלנו

ייעוץ קרנות פנסייה ותיקות
חוות דעת מקצועיות
ייעוץ בגיל הפרישה
ייעוץ לפרטיים ועצמאיים
ייעוץ לחברות
פיקוח ובקרה לפרטי/עסקי
השוואת תשואות (מעודכן לפברואר 2016)
‫*מקור: עיבודי אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון‬
FutureValue איננה אחראית לנכונתם ו/או שלמותם של הנתונים.‬
כלל התשואות
חפשו אותנו בפייסבוק

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי

פורום ייעוץ פנסיוני פיננסי לשרותך פורום פנסיה בנושא עולם החסכון הפנסיוני פיננסי: השקעות, קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים קרנות השתלמות, ביטוחי חיים (משכנתא, ריסק, מחלות קשות) ועוד... בואו לשאול את המומחים שלנו והם ישמחו לענות לכם בהקדם.
מקרא:
תמונות
לינקים
ללא תוכן
¤ חבר באתר
¤ מנהל הפורום
חזרה לפורום
הודעה חדשה
האם היועץ הפנסיוני במקום העבודה שלי שונה מפרטי?
דנה לין
13.03.13 20:22
לכל הפורום שלום,
מדוע אני צריכה ייעוץ פנסיוני פרטי אם המעסיק שלי ממליץ לי על היועץ הפנסיוני שלו במקום העבודה?

האם יש משהו שאני צריכה לדעת בבואי לחפש יועץ פנסיוני?

תודה,
דנה
תגובה
RE: האם היועץ הפנסיוני במקום העבודה שלי שונה מפרטי
דנה שלום,

בטרם ניגש לענות על השאלה, ראשית נגדיר מהו יועץ ולאחר מכן נתייחס לשאלתך.

בעקבות רפורמת בכר, חוקקה הכנסת בשנת 2005 את חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (עיסוק בייעוץ פנסיוני ובשיווק פנסיוני) התשס"ה-2005, בו לראשונה ניתנה הגדרה לעיסוק הייעוץ פנסיוני.

"ייעוץ פנסיוני" - מתן ייעוץ ליחיד בנוגע לכדאיות החיסכון, שלו או של קרובו, כעמית-שכיר, כעמית-עצמאי או כמבוטח, באמצעות מוצר פנסיוני שאין לנותן הייעוץ זיקה אליו.

עניין הזיקה, הוא אשר מבדיל את היועץ הפנסיוני מסוכן הביטוח הפנסיוני או ממשווק פנסיוני. בעוד שהאחרונים מתוגמלים וקשורים בהסכמים עם גופים מוסדיים שונים (בתי השקעות וחברות ביטוח), היועץ הפנסיוני רשאי להיות מתוגמל אך ורק בשכר טרחה אותו ישלם לו הלקוח.
הפרדת הזיקה של בעל הרישיון מן המוצר הפנסיוני מאפשרת לבעל הרישיון לתת ייעוץ אובייקטיבי ללקוח ומאפשרת לו לראות לנגד עיניו את האינטרסים הבלעדיים של הלקוח ולשאוף להשגת מטרותיו של הלקוח תוך התחשבות בצרכיו של הלקוח.

לכן, אותו בעל מקצוע שנמצא בשירות מטעם מעסיקך, יבוא בכובע של סוכן ביטוח הקשור בהסכמי עמלות עם הגופים היצרניים (חברות ביטוח/קרנות פנסיה/בתי השקעות) ובכך יהיה מוטה ואינו אובייקטיבי.
חוסר אובייקטיביות היא לא מילה גסה אלא עובדה. סוכן ביטוח בסופו של יום ימכור את המוצר שממנו יקבל הטבות גבוהות ולעיתים טובת כיסו היא מעל לכל.

לכן, פנייה לייעוץ פרטי יכולה להוביל לרווח נקי שלך ולהטבות משמעותיות לאורך שנים.

טרם בואך לבחור יועץ פנסיוני, את מוזמנת לקרוא ולקבל הכוונה לגבי הפרמטרים החשובים ושישפיעו על רמת הייעוץ בתמורה לכספך.

אז מוזמנת לשאול כל שאלה במטרה למצות את תהליך הייעוץ

המשך יום טוב,